Sunnuntaina 31.07 lähdin ajelemaan kohti Maskua. Matkaa oli 226 km mutta aikaa meni kokolailla 3 tuntia. Mulla oli kaikki koirat mukana ja kun Maskuun päästiin, aurinko paistoi melko kuumasti. Paistoi itse asiassa koko päivän. En saanut autoa varjoon joten peräluukku auki, samoin kaikki ikkunat. Kävin välillä pissuttamassa koiria, käyttämässä autoa ilmastointi päällä ja juottamassa. Onneksi jossain vaiheessa tuli siunattu varjokin. Ensin testiin meni Paro ja sitten Ami. Nessan ja Repen pennut olivat siis kaikki testissä! Raksu kylläkin maanantaina siinä jalostukseen tarkoitetuille ja sitä likkaa ei kyllä mikään hetkauta ;). 

Raksu

raksu.jpg

Paro

paro.jpg

Ami

Ami.jpg

Ja sitten Iitan testiin. Ensin oli ulkomuotokatselmus. Tuomari mittasi korkeuden, rungon pituuden, rungon ympärysmitan, etujalan ympärysmitan, tarkisti hampaat, katsoi silmien värin ja ihmetteli miten tummat silmät Iitalla on. Korvien asennon tarkisti vinkulelulla. Sen jälkeen oli mun vuoroni leikittää Iitaa. Iitaa ei aluksi kiinnostanut lelu ollenkaan ..... Meni hajujen perässä ja sitten kun lähti vähän pidemmälle, karjasin, tuli luokse ja tarrasi patukkaan ja kovaa. Siinä me sitten riehuttiin ja annoin tytön voittaa kun tuomari pyysi. Muutamaan kertaan taisteltiin oikein kunnolla ja sen jälkeen mun piti heittää patukkaa paikkaan jossa oli tosi paljon tyhjiä pulloja. Eli onneksi osui keskelle pullokasaa. Iita haki empimättä patukan sieltä. 

Sitten tuli maalimies mukaan. heittelimme lelua keskenämme ja Iita juoksi lelun perässä. Sen jälkeen otin Iitan kiinni ja maalimiehen oli tarkoitus lähteä juoksemaan ja innostamaan Iitaa mukaansa. Kuulin kun tuomari sanoi maalimiehelle että nyt taitaa koira tulla leikkiin mukaan. Peräänhän IIta juoksi sitten ja kun maalimies heitti patukan (ei ollut Iitan oma lelu), Iita kävi tsekkaamassa sen mutta muistaakseni ei ottanut sitä suuhun.

Tämän jälkeen menin seisomaan 10 hengen tiiviin ryhmän keskelle, tuomari piti Iitasta kiinni ja aloin houkutella Iitaa luokseni sinne tiiviiseen ryhmään. Kun koira oli ryhmästä muutaman metrin päässä, ne henkilöt jotka olivat selin koiraan, kääntyivät nopeasti ympäri, kasvot Iitaan päin. Iita pyöri ja yritti etsiä koloa mistä pääsisi mun luokse ja mää olisin varmaan voittanut koiralle lässyttämisen Suomen mestaruuden kun houkuttelin sitä luokseni. Tulihan se sieltä luokseni.

Sen jälkeen mentiin haalarille. Kun oltiin noin 5 metrin päässä haalarista, se kiskastiin ylös nopeasti. Iita säikähti tietysti ja alkoi haukkua. Koira päästettiin siis irti kun haalari nousi. Kävelin haalarin luokse puhuen Iitalle koko ajan ja Iitahan tuli tietysti katsomaan mikä juttu. Tuomari sanoi mulle että mulla ja Iitalla on todella hyvä suhde. Koira luottaa minuun aivan täydellisesti.

Tämän jälkeen käveltiin jonkun matkaa kunnes piilosta heitettiin metallilevyyn ketju. Se ei ollut mikään juttu Iitan mielestä ja kävi sen katsomassa ennen minua. Sitten oli vuorossa "marjanpoimija" eli kävelimme odottamaan pitkän matkan päähän jonka jälkeen piilosta tuli sadeviittaan, viitan huppuun ja aurinkolaseihin pukeutunut ihminen joka liikkui nopeasti ja kyykistyi aina välillä. Kyykistyi varmaan 4-5 kertaa jonka jälkeen pysähtyi ja kääntyi niin että oli kylki meitä kohti. Minä päästin Iitan irti ja menimme katsomaan. Iita haukkui melkoisesti mutta tuli jälleen katsomaan mikä juttu.

Sitten siirryimme kelkalle joka oli vähän kuten luonnetestissä mutta sillä ei ollut vaatteita vaan oli kuitenkin vähän ihmisen oloinen naamoineen kaikkineen. Taas melkoiset haukkumiset Iita päästi mutta juttu käytiin katsomassa. 

Lopussa oli ampumiset ja tuomari sanoi No problem. Matkan aikana tuomari kehui useasti mun ja Iitan suhdetta. Tosi mukava kuulla se ammattilaisen suusta. Kuvia mulla ei ole laittaa kun muutama, itse osioista ei ole mulle asti kuvia tullut.13938244_10155047822519057_339882679634413937751_10155047756129057_6598448431082iituska4.jpgiituska3.jpgiituska1.jpgIita4.jpgIita3.jpgIita2.jpgIita1.jpg

Ja loppuun hienoja uutisia, Paro kävi lonkka- ja kyynärkuvissa ja priimaa pukkas tulemaan. A/A-lonkat ja 0 kyynärät. Minuun otti kesällä yhteyttä eräs virolainen kasvattaja joka oli sielläpäin näyttelyssä nähnyt Paroa ja haluaisi käyttää jätkää omalle nartulleen ;). Onhan se komea poika ja luonne on todella mahtava.