Eilen lauantaina klo 06 starttasin kohti Kaarinaa ja Kuusiston lomakeskusta tavoitteena B-toimitsijakurssin läpäisy. Oli mukava nähdä tuttuja kasvoja, varsinkin Katjan jonka kanssa sitten jaoin huoneen tälläkin kertaa. Sain itse tosin aivan privaattihuoneen mutta koska Katja sai 4 hengen huoneen, niin siirsin kamani sinne sitten.

Aamulla aloitettiin heti teorialla, tällä kertaa mukana oli myös Jorma Kerkkä. Käytiin lävitse B-toimitsijan tehtävät jonka jälkeen meidät jaettiin ryhmiin ja jokainen ryhmä sai tehtäväkseen kasata luonnekuvausradan valmiiksi. Omaan ryhmääni sattui peräti 2 rhodesiankoiraihmistäkin (heitä oli kurssilla 3). meidän tehtävänämme oli kasata haalari. Ryhmällä kävi hyvä tsäkä, sillä saimme mukaan kurssin ainoan miehen! Hän sitten käytteli vasaraa ja nauloja. Haalari oli äkkiä kasattu, joten sen jälkeen siirryimme syömään. Syömisen jälkeen radalle tuli koira, bortsu josta koulutettiin lampaiden ja nautojen paimentajaa. Koira oli aika pidättyväinen ja ohjaajasidonnainen et sikäli aika tylsää katseltavaa. Tämän jälkeen pääsimme toimiin harjoittelemaan etäleikkiä. Tsiisus, se on kyllä kuvauksen vaikein osuus. Osio lähtee siis siitä että leikkijä on piilossa ja hänellä on päällänsä hupullinen viitta sekä kädessään leikkiväline. Kun testinohjaaja antaa merkin, leikkijä lyö 4 kertaa kuuluvasti johonkin jonka jälkeen lähtee liikkeelle. Hipsuttelee mummotyylillä kumarassa tiptap-askelein 3 metrin päähän merkille jossa ottaa koiraan päin etuaskelkyykyn. Siirtyy 3 metrin päähän toiselle merkille ja sama kyykky. Siirtyy 3 metrin päähän kolmannelle merkille, ottaa kyykyn jonka jälkeen riisuu hupun ja ottaa leikkipatukan esiin, heittäen sen ilmaan 3 kertaa. Juoksee nopeasti piiloon, riisuu viitan päältään ja jää odottamaan koiraa. Jos koira tulee heti, aloittaa sen kanssa leikin niin että kuvaajat näkevät koiran puruotteen, leikkii 10 sek, jonka jälkeen 10 sek passiivinen vaihe. Jatkaa leikkimistä 10 sek ja taas passiivinen vaihe 10 sek. Leikkii vielä kerran 10 sek jonka jälkeen osio on siinä. Muttamutta, sitten on erilaisia variaatioita mitä tehdä jos koira ei tulekaan leikkijän luo hänen ollessa piilossa. Silloin pitää 10 sek ajan "kutsua" koiraa eli puhua kuuluvalla ja houkuttelevalla äänellä jotta koira saapuisi paikalle. Myös jos koira jättää leikkiessä kontaktin eli lähtee litomaan, niin sen 10 sek ajan pitää leikkiä sivuttaiskeinuttelua patukan kanssa ja puhua houkuttelevasti. Mutta silloin ei saa puhua kun koira ottaa kontaktia. Huhhuh. ja kiellettyjä sanoja ovat Tänne, Tule ja Täällä. Tulivat muuten aika nopeasti tuolta suusta vahingossa .... Toooodella vaikeata.

Sen jälkeen meidän vuorossa oli aaveosio joka on mielestäni kaikista helpoin osio. Siinä 2 aavetta liikkuu kohti koiraa testinohjaajan merkistä määrätyllä tavalla ja nopeudella.Päivä päättyi siihen ja vapaat alkoivat klo 18. Käytiin Katjan kanssa Kaarinan keskustassa vähän mässyä ostamassa ja ilta turistiin muiden kanssa katsellen auringonlaskua. Nukkumaan menimme 22 aikoihin.

Seuraavana aamuna kello soitti 7.15, aamupesujen jälkeen luin hieman koetta varten. Oli takkusta jotenkin. Aamiaisen jälkeen siirryimme jälleen kuvauspaikalle jossa meidän ryhmä jatkoi aaveosiota. Sain myös toimia testinohjaajana eli ohjata aaveita. Näissä harjoituksissa meillä ei ollut siis koiraa. Tämän jälkeen siirryimme jälleen harjoittelemaan etäleikkiosiota ja yhden henkilön tehtävänä oli leikkiä koiraa, vuorotellen siis. Tehtävää vaikeutettiin niin että leikkijä ei tiennyt mitä koira tekee joten oli itse muistettava mitä ja milloin. Itselläni unohtu kerran käyttää ääntä leikkiessä kun "koira" otti ritolat. Tämän jälkeen siirryimme jälleen syömään ja syömisen jälkeen saimme etäleikkiosioon testikoiriakin, bokserin, beussin ja 2 sakemannia. Kiva katsella koirien mielenliikkeitä.

Sitten oli se loppukoe. Ennen koetta satuin vielä lukemaan tarkasti vastaavan koetoimitsijan (B-toimihenkilö) tehtävät ja onneksi luin, se nimittäin kysyttiin kokeessa. Kokeeseen vastausaikaa oli 3 varttia, itseltäni meni kahteen paperiin puolisen tuntia ja olin ensimmäisenä palauttamassa kokeen. Oli nimittäin sen verran helppo juttu.

No, hyväksytty todistus tulee sitten joskus kun Kai Tarkka ne tarkasti tarkastaa Silmänisku. Kortit tulevat kuulemma vasta ensi vuoden puolella. Nyt sitten vaan täytyisi päästä kuvauksiin "töihin" saamaan kokemusta. Oli tosi kiva viikonloppu kun ilmatkin suosivat!

Kotona olin sunnuntai-iltana puoli seiskan aikaan. Ja koirat olivatkin tosi iloisia, Nuppukin riehaantui oikein tosissaan ja Annilla silmät pyöri päässä, niin onnellinen se oli.

Anni on sitten päässyt kirjan kanteen http://personal.inet.fi/yritys/koirataito/saalisviettikirja.htm Pistinkin hetimiten tilauksen kirjasta eteenpäin. Kuvat on otettu viime syksyn saalisviettikurssilta jossa olin Annin kanssa. toivottavasti Annin kuvia on myös sisäsivuilla, se jää nähtäväksi.