Mä katson joka viikko koirien korviin, lähinnä likasuutta koska tiedän et silloin ruoka ei sovi jos likastuvat. Kaikilla on aina tosi puhtaat ja siistit korvat mutta noin kerran kuukaudessa putsaan ne vetellä ja pumpulilla. Joten olikin aika yllätys tiistai-iltana kun katsoin Iitan korvaan. Sinne oli kasvanut herneen kokoinen patti! Patti oli melko siisti, hieman pinnassa oli röpösen näköistä mustaa. Korva oli ihan normaali joten en sillain huolestunut että olisin lähtenyt heti päivystykseen. Illalla hoffit riehui pihassa ja huomasin että Nessa repi Iitaa korvasta. Otin koirat sisään ja tarkastin Iitan korvan. Kiva, se patti oli sitten revennyt, vuotanut verta ja ruskeata nestettä. Putsasin niitä pois monta pumpulillista veten kanssa. Lopuksi vietä Epi-Odicilla ja kun sain kuivaksi, putsasin patin vielä Betadinella ja laitoin siihen Basibactia. Eilen aamulla katsoin korvaan ja siellä oli ihan hirveästi kuivunutta verta ja mustaa töhnää. Soittelinpa sitten eläinlääkärille ja ajan sain täksi päiväksi. Tietysti piti googlettaa kaikki mahdollinen netistä mutta ei oikein löytynyt mitään. Illalla en enää putsannut korvaa että eläinlääkäri saa kokonaiskuvan ongelmasta. Korva kyllä punotti aika tavalla.

Tänään sitten käytiin Keuruulla. Eläinlääkäri epäili että on syyläpatti, ainakin siltä kuulemma kovasti näyttää. Revennyt ja ärtynyt ja kaiken lisäksi se mönjä mitä siitä valunut, tehnyt vielä korvatulehduksen. Korva oli aika hirveän näköinen punoituksineen. Korva putsattiin hyvin ja tietysti se patti sitten aukesi siinä putsauksessa ja vuosi verta. Nyt sitten korva putsataan aamuin illoin 10 päivän ajan Epi-Odicilla ja laitetaan korvatipat. Itse patti putsataan vielä Betadinella. Kyllä on sitten ihanaa kun on koirat jotka antavat tehdä mitä tahansa. Iita sai kovasti kehuja, niin antoi putsata hienosti, paikallaan pysyi. Hoitaja vielä totesi että on mahdottoman nätti koira ja kyseli että kai olen näyttelyissä käyttänyt noin kaunista koiraa ;). Käytin Iitan vielä puntarillakin, painoa oli 26.7 kg.

Tässä kuva korvasta tältä päivältä ennen lääkärissä käyntiä12516367_10154505197979057_1849778573_n.

toivotaan nyt sitten että paranee. Kuulemma sen pitäisi kuivua pois mutta jos tuntuu vaivaavan koiraa tai korvalehti paksuuntuu, patti kannattaa polttaa pois. Koko lysti maksoi 104 euroa, josta mun osuus siis 71 euroa ja loppu vakuutukseen. Saapa sieltäkin vähän omiaan pois.

Onneksi ei ole nyt näyttelyitä varattuna Iitalle, seuraavat näyttely on kankaanpään ryhmis huhtikuussa jonne ajattelin viedä molemmat hoffit. Annin ilmoitin jo muutamaan näyttelyyn, Lahteen ja Jyväskylään.

Eilen sain taas ihailla Nessaa kun meille tuli käyttövesiputkien myyjä. Vähän väkisin tunki ittensä joten ajattelin että tehköön nyt tarjouksen. Mitään en osta vaikka tiedän kyllä että putket pitäisi uusia. Laitoin kaikki koirat ensin makkariin kun ovat niin innokkaita vieraille. Mies sitten halusi nähdä koirat joten päästin ne. Iita sekos ihan täysin ihanasta ihmisestä, Anni hoiti vahtikoiran virkaa - sentäs haukkui mutta häntä heilui ja Nessan häntä paukkui pitkin kaappeja. Sitten mies kysyi että saako ne takaisin ;) joten laitoin Annin ja Iitan takas makkariin, Nessa ei halunnut millään mennä joten jätin sen sitten. Siinä tyttö istui sitten miehen vieressä lattialla ja mies rapsutti ja Nessalla häntä heilui. Käytiin välillä alakerrassa ja kun tultiin takaisin, mies tuli ensin sisälle ja Nessalla häntä vain heilui et kiva kun tulit taas! Kyllä on ihanaa kun on koira johon voi luottaa. Kun ajattelee Nuppua joka oli sitä mieltä että kaikki vieraat ajetaan pois niin on paljon helpompaa elämä ystävällisen koiran kanssa.

Olen tässä katsellut jo jonkun aikaa karhu-/susitestejä muttei ole lähimaillakaan kunnes tänään tuli mukava kysely Mäntän seudun palveluskoirilta. Kyselivät kuka olisi halukas tulemaan ja minähän heti innostuin. Olisi niin mukava viedä Nessa sinne. Iita taitaa olla vielä liian nuori. Iitalle kyllä yritän saada keväälle/alkukesälle MH-kuvauspaikan. Parasta viedä koira mahdollisimman nuorena, ennen kuin koulutetaan "pilalle".