Olin viime viikon "kesälomalla" ja nautin täysin siemauksin. Koirien kanssa pitkiä metsälenkkejä, ruisleivän tekoa, leipomista, ruoanlaittoa ja kaikkea niin ihania "kotiäidin" hommia!

Eilen kävimme taas suppiksia etsimässä, menimme ihan uuteen paikkaan ja tuskin olimme päässeet autolta kävelemään kun jo alkoi löytyä. Koirat nauttivat kirmaamisesta täysin rinnoin.

16112013489-normal.jpg

Anni keräili risuja ja olisi vienyt aarteensa kotiin asti.

16112013493-normal.jpg

Tänään sitten ajeltiin Piffien tottikseen. Aiheena jättöliikkeet, koitettiin korjata hieman Nessan maahanmenoa kun tuppaa menee takapää edellä. Katotaas kuinka siinä onnistutaan. Antin kanssa tehtiin "väliajalla" vähän omaa häiriötreeniä, toinen koira oli paikkamakuussa ja toinen tuli hyvin lähelle tekemään omia juttujaan. Hienosti meni kummallakin koiralla. Loppuun otettiin vielä kaikilla koirilla häiriöpaikallamakuu eli koirat olivat puoliympyrässä lähellä toisiaan makuulla ja me ohjaajat kävelimme miten sattuu koirien edestä ja likeltä ja juttelimme keskenämme. Naureskelimmekin että mahdetaan olla näky kun Pirkkahallissa oli käsityömessut ja autoja hirveästi.

Tottisten jälkeen hakutreeneihin. Annikin oli mukana, sillä 2 maalimiestä, molemmat äänellä. Nessan kanssa menimme hakupaikalle niin että sen täytyi kulkea vierellä, käytin sanaa "yhdessä". Hienosti se toimi tytöllä vaikka into oli piukeessa. Toin sen myös maalimieheltä keskilinjalle samalla käskyllä. 3 maalimiestä, ensimmäinen haamu ja 2 muuta äänellä. Ei mitään ongelmia, meni suoraan maalimiehille. Saila sanoikin että seuraavaksi valmiit maalimiehet. Saila kysyi vielä että kuinka paljon me ollaan treenattu! Heh, ei voi mitään kun on hyvin oppivainen koira - ei tartte päätä hakata seinään ja korjailla virheitä. Tyttö on niin nöyrä ja tekee ihan oikeesti kaikkensa että olen tyytyväinen. Vauhtia Nessalla on vaikka muille jakaa! Nyt täytyy varmaan alkaa miettiä ilmaisua, uskoisin että Nessan saa opetettua haukkumaan. Sitä on helppo treenata kotonakin. Todennäköisesti senkin oppii hyvin äkkiä. Kaiken kaikkiaan oli hieno päivä ja vaikka koiria oli 7, saatiin treenit vedettyä alle kahden tunnin! Organisointi se on kaiken a ja o!

Ai niin, perjantaina oli Piffien pikkujoulut Fransmannissa- osanotto oli huima, peräti 15 henkeä! Varmaan ennätys Piffien historiassa! Tosi kivaa oli ja minä voitin tietokilpailun, muistaakseni viime vuonnakin olin aika haka ;) Suunniteltiin tulevaa ja näillä näkymin on tulossa toiminnantäytteinen kevätkausi - uusia teemapäiviä jne. Hienoa että meillä on niin ahkera ja tunnollinen ja osallistuva porukka koossa nyt!