Annin kanssa olin lauantaina kehässä, tuomarina Markku Mähönen. Siinä oli tuomari joka isoon ääneen kertoi arvostelun niin että yleisökin kuuli. Ei meinannut uskoa että Anni täyttää 3 kk:n päästä 10 vuotta. Hampaita katsoessa sanoi että katotaas kuinka paljon puuttuu. Vastasin ettei puutu yhtään! Ja hän ihmetteli Annin erinomaista hammaskalustoa ;). Eri tuli muttei Sa:ta koska ikä näkyy jo liikkeissä (hän oli selkeä liiketuomari) ja mikähän ihme se on.

Mittasuhteiltaan oikea, oikeanmallinen pää, hyvä sukupuolileima. Hyvä kaula, kokoon sopiva runko. Hyvät kulmaukset. Hieman jo pehmeyttä käpälissä. Ikä näkyy jo takaliikkeissä, samoin edestakaisissa liikkeissä, samoin jo karvapeitteessä. Miellyttävä ja pirteä käytös. ERI ROP-VET.

Tuosta karvapeitteestä on melkein jokainen tuomari tänä vuonna sanonut ja itsekin olen huomannut että se on mennyt pehmeämmäksi. Ei ole enää niin kuin "minkillä".

13333014_10154872834344057_3797305353645

Tänään oli sitten Iitan vuoro. Hoffeilla oli tuomarimuutos, alunperin piti olla Matti Luoso mutta tilalla oli Harri Lehkonen. Piti selkeesti vanhemmista hoffeista. Iita sai H:n mitä arvostelun perusteella ihmettelin kovasti. Avoimessa luokassa oli Kirsin ja Jonen Delin lisäksi toinen hoffinarttu joka ihan suoraan sanoen oli kuin köyryselkäinen saluki, ylikorkea ja se sai EH:n. Suuri ihmetys, koirassa ei ollut mitään hoffia. Ja se selkälinja oli suoraan sanoen järkyttävä. Ihmeteltiin sitä porukalla. Kirsi ja Jone ennen kehän alkua kehuivat Iitan turkkia ja tuomarista turkki ei ollut ollenkaan hyvä. 

Hyvänkokoinen, rauhallisesti esiintyvä nuori narttu. Feminiininen pää. Talvikirsu. Oikeat mittasuhteet. Runko saa vahvistua. Hyvät kulmaukset. Pehmeyttä välikämmenissä, melko litteät käpälät. Turkki ei parhaimmillaan. Hyväasentoinen häntä. Saisi liikkua jäntevämmin edestä ja takaa. NUO H

Kehä oli tosi pieni mikä oli hyvä mun polvelleni, ei päässyt oikeain juoksemaan kunnolla mitenkään päin. Edestakasjuoksussakin ei montaa askelta kerinnyt ottamaan kun tarvi jo kääntyä. Näin tällä kertaa ja kauneus on katsojan silmissä ;)

Nyt pidetään näyttelyissä pieni tauko ja odotellaan selvyyttää tuohon polveen. Annin olen kyllä ilmoittanut heinäkuun alussa täällä Mäntässä pidettävään mejä-kokeeseen ja toivon että sinne päästäisiin ja saataisiin se toinen 1-tulos. Mulla alkaa loma sen viikonlopun jälkeen ja sopii hyvin koska toi mejä vie koko viikonlopun ja on todella raskas viikonloppu ruumiillisesti. 

Lomaa odotankin oikein todenteolla. Varattiin Miljan ja Tommin kanssa mökki viikoksi Suomussalmelta. Miten sattuikin tuo mökki olemaan vapaana juuri sille viikolle kun meillä oli mahdollisuus sinne mennä! Vapaita mökkejä oli joo, mutta joko niihin ei saanut viedä koiria tai sitten olivat tosi alkeellisia. Tämä on hirsimökki rantasaunoineen ja pihassa iso koiratarhakin vielä. Aivan kuin meille tehty. Ihanaa nähdä Miika ja Henna pitkästä aikaa. He koittavat saada muutaman päivän vapaaksi että pääsevät viettämään aikaa meidän kanssamme. Tässä muutama netistä napattu kuva ;)

lataus.jpglataus%20%281%29.jpg9896-1464603002519_4.jpg

1399886992486_1_small.jpgimages.jpgimages%20%281%29.jpg