Siis silkkaa laiskuutta ettei jaksa blogia päivittää ....

No, Houtskarin jälkeen muutaman päivän päästä Nessan oksenteli ihan huolella. Päivällä oli tullu montamonta kasaa ja kun se illallakin vielä jatkui ja koira oli huomattavan voipunut niin pakkohan sitä oli päivystävälle soittaa. Sitten pärryyteltiin apoteekkiin ostamaan canicuria ja paria ravintolisävalmistetta. Niitä sitten väkisin Nepan suuhun. Nutrisalia oli vesikipossa koko ajan, ei tyttö juonut joten ruutalla pistelin kurkkuun. Yöllä sitten oksensi vielä ne canicuri-kapselitkin ... Aamulla oli kuitenkin yllättävän reipas, canicur-tabletit meni suuhun tosta vaan oma-aloitteisesti ja nutrisalia joi iloisesti. Sitten Nessa saikin olla jokusen ajan ihan riisi-kaurapuurodietillä. Mut onneksi meni ohitse eikä Anniin tarttunut. ILmeisesti typykkä oli syönyt jotakin.

Hoffen-Haus -leiri oli mainiossa paikassa Häijäässä, Koiviston kestikievarissa. Perjantaina töiden jälkeen lähdin sinne ajelemaan mukavasti suoraan sopalle Nessa mukana. Oli kiva nähdä Rosso-veljeä ja Olga-siskoakin. Rosso taitaa olla oikein äijien äijä ;). Yöksi tulin kotiin kun matkaa oli vain 30 km. Lauantaina jälleen pelipaikalle klo 8.00 jolloin oli aamiainen. Sitten lähdettiin jälkipelloille, osa Ursinin Pasin kanssa ja osa Hasun Paulin kanssa. Me mentiin Pasin porukkaan. Oli todella hyvä ja iso pelto ja sinne sitten jälkeä tekemään. Pasi oli tehnyt meille upeat jälkimerkit, vautsi! Ja Nessan jälki oli aivan samanlaista hutilointia kun muutama viimeinen jälkikin. Sitten virheiden korjaamiseen: lyhyempi jälki, lyhyet askeleet, askel polkaistaan oikein kunnolla maastoon, loppupalkalle ei ruokaa vaan vain muutama nami. Remmikäsi toimimaan ja koiran lähelle lyhyelle remmille. No, näillä ohjeilla tehtiin sitten jälki vanhenemaan ruoan ajaksi ja eikun ajamaan iltapäivällä. Nessa teki hienoa työtä, erityisesti lämmittää tuo että se osaa mennä kepille maahan käskemättä. Ja nälkä kasvaa syödessä, tein vielä yhden  jäljen ja hienosti meni tuokin. Kovasti kiitoksia Pasille, näillä mennään nyt eteenpäin. Iltapäiväkahveella juhlittiin Suomen ensimmäisen hoffin valioitumista JVA;ksi, olen ennenkin kirjoittanut siitä, Hoffen-Hausin kasvatti ja 6 kisaa ja 10 kk. Ei paha saavutus!

Sunnuntaina oli vuorossa tottiskoulutusta à la Pauli Hasu. Meillä nyt alkeet on jotenkuten hallinnassa joten ei kovasti tankattu. Mun koulutusmenetelmä kun on sellainen että rauhassa ja vauhdittomasti opetetaan ja kun homma osataan, otetaan siihen vauhti mukaan. Pk-puolella yleisesti lähdetään heti vauhdilla eteenpäin. Kai sekin joillekin sopii. Sunnuntaina oli myös kiva kisa jossa kartion alle piilotettiin lihapulla. KUn koira oli tämän löytänyt ja syönyt, sai jatkaa matkaa agilitypujottelukepeille. Näiden jälkeen oli vuorossa 4 kpl 1.5 litran limsapulloa jotka oli täytetty vedellä. Nämä piti koiran kaataa. Sen jälkeen sai lähteä loppuun jossa oli pieni matonpalanen ja koiran tassun piti osua siihen . Nessalla ei ollut ongelmaa tuon lihapullan löytämisessä, eikä myöskään pujottelussa (namilla saa ihmeitä aikaan) ja mielessäni taktikoin tuon pullojen kaadon niin, että peruutan namin avulla Nessaa et pullot kaatuu. No, tää ei mennyt ihan niin kun suunnittelin eli Nessa peruuttikin vinoon joten otin yleisen sekasotkun ja siinä samalla ne pullotkin Nessa kaatoi "vahingossa". Lopussa hieman junnattiin kun ei meinannut tassu osua millään maton palalle. Lopulta sai kuitenkin tassunsa siihen ja ajanotto loppui. Ja me oltiin hienosti sitten neljänsiä!

Leiri oli mukava ja antoisa, kiitos kasvattaja-Anitalle järjestämisestä. Varmasti tulen jatkossakin osallistumaan kennelleirille niin mukavaa oli.

Sitten palattiinkin taas arkeen, huomasin leirillä että Nessa aristi korvaansa. Sain sitten muutaman päivän päästä ajan lekurille ja hiivatulehdushan siellä korvassa sitten oli. KOrvatipoilla mennään sitten.

Annin kanssa käytiin viikonloppuna tokossa. Heti kun otin Annia autosta, huomasin että viretila oli aivan nollilla. Oivoi. Viretilan nostoa kovasti koittelin, Tuijalta sain pallon jolla vire nousi hetkellisesti edes jonkun verran. Ja mieli masentui muutenkin kun pyysin Annin maahan -- ei mennyt .... Joopajoo. Luoksepäästävyydessä Anni oli hieman pidättyväinen, antoi kuitenkin tuomari-sedän silittää hyvin, siitä 10.  No, paikallamakuussa jouduin antamaan 2 käskyä että meni maahan. Kun lähdin kävelemään koiran luota pois, huomasin että Anni nousi istumaan. Ja kun pääsin paikalleni ja käännyin, Anni seisoi. Ja siis seisoi - seisoja kun on ;). Seisoi melkein sen 2 min, hieman ennen ajan loppumista tuli luokse iloisesti et tässä mä mamma nyt oon! Et nollille meni se sitten. Remmissä seuraaminen olis voinut olla parempaa, pari kertaa jätti perusasennon tekemättä pysähdyksessä. Tuomari oli kuitenkin lepsulla päällä ja antoi 9. Remmittä seuraaminen olikin sitten fiasko, lähti hyvin ja jossain vaiheessa huomasin et prkl koira ei ole vasemmalle puolella. Ja kun katsoin oikealle niin siellähän se tuli nenä maassa.... Joojoo. Siitä 5 vaikka ois saanut mennä ihan nollille mun mielestä. Liikkeestä maahanmenossa päätin antaa toisen käskyn ja pakkohan se oli, jouduin vielä pysähtymäänkin. Hyvin pysyi maassa ja istui vasta käskystä, tästä 6. Luoksetulo on Annin bravuureita, niin nytkin. Vauhdilla luokse ja suoraan sivulle ja jos pilkkua viilataan, niin tuli hieman vinoon. Tästä kuitenkin 10. Liikkeestä seisominen on myös Annin vahvoja liikkeitä, niin nytkin. Jäi heti seisomaan ja istui vasta käskystä. Tästä 10. Ja sitten hyppy. Jäin pässinpäänä liian kauas. En meinannut saada Annia millään sivulle, hän yritti koko ajan lähteä hyppäämään. Otin siitä hieman taaksepäin peruutusta että sain Annin mukaani ja kun sain sen sivulle, olin liian kaukana esteestä. Käskyllä Anni lähti kohti estettä mutta pysähtyi ja katsoi minua. Tätä Anni ei ole siis koskaan tehnyt, aina on hypännyt. Oma vika. Tästä 0. Kokonaisvaikutus 8. Tuomari tuumasi että täytyy sanoa että hajut vie tätä kaveria kyllä kovasti mukanaan. juu, niinpä.

Tokossa oli myös ekassa kisassa Tuija ja Ronja meidän hakuryhmästä ja he saivat 2-tuloksen, liikkeestä maahanmeno meni nollille, muuten olisi tullut mukavan 1-tulos. Tsemppiä heille jatkossa.

Annille on uusi kisa jo katsottuna, tässä vaan alkaa viikonloput loppua ja Annia ei voi viedä hallikisoihin koska sielläkun joku kolahtaa, niin huonosti käy.