Suomen stabyhounkerho järjesti kaer-kokeeseen tutustumisen tänään Urjalassa. Kouluttajana  oli Sami Salo Kanta-Hämeen Kanakoirakerhosta. Kokoonnuimme siis Pentinkulman Nesteellä joka olikin muuttunut jokunen päivä sitten Seoksi. Siellä Sami otti sen puheeksi että hänen mielestään stabi on väärässä ryhmässä (7 ryhmä), hän näkisi stabin kuulumaan 8 ryhmään (ylösajaviin). No, saimme kattavan tiedon siitä mitä kaer-kokeeseen kuuluu ja sitten lähdimme tutustumaan käytännön harjoituksiin. Me jätimme Annin kotiin koska hän on paukkuarka. Ensin katsoimme kun Sami sekä Petri laskivat fasaanit pellolle, jokainen fasaani piti katsoa minne se lensi. Sitten saimme seurata ensin Petrin ja hänen karkeakarvaisen saksanseisojan voittaja-luokan työskentelyä. Hienosti narttu haki ja tuli tiedottamaan ohjaajalle kun lintu löytyi. Sen jälkeen hän seisoi linnulle ja käskystä ajoi linnun ylös. Valitettavasti Petri ei osunut fasaaniin. Seuraavaksi Sami otti oman koiransa, sileäkarvaisen saksanseisojan joka on avo-luokan koira. Kyllä oli upeata seurata koiran työskentelyä ja varsinkin sitä kun koira pysähtyi seisoon melkein juoksusta. Käskystä tämäkin koira ajoi fasaanin ylös, valitettavasti fasaani oli vähän "torvi" eikä meinannut ensi lentää, mutta kun sen sai lentoon, Sami ampui sen kalliolle. Koira, narttu tämäkin, juoksi kyllä linnun luokse mutta ei tuonutkaan sitä. Sami haki sen sitten itse.

Sitten porukka jaettiin 2 osaan, me menimme Petrin mukaan seuraamaan stabien työskentyä. Mukana oli pari stabia joilla on linnustettu. Ensimmäinen stabi löysikin fasaanin ja ajoi sen ylös. Tämä stabi ajoi myöhemmin myös toisen fasaanin ylös. Ja sitten Petri sanoi että hän sanoo suoraan ettei yksikään stabi tule saamaan kunnon tulosta kaer-kokeista koska se on ylösajava koira, stabi työskentelee kuin spanieli. Eikä siitä saa seisovaa koiraa millään.

Valitettavasti jouduimme sitten lähtemään kotiin joten emme jääneet loppukaneetteja kuuntelemaan koska selkäni oli sitä mieltä että nyt ei seistä enää yhtään :(.

Mutta päivä oli hieno ja aurinko paisteli!