Kulunut viikko on ollut hyvin jälkipainotteinen Nessalle. Maanantaina toki jälleen Tavesin treeneissä, ekaks oli pennut jossa jälleen niitä samoja asioita tankattiin mikä on hyväkin. Sen jälkeen oli Bh-liikkeitä ja kysäisin kouluttajalta et minkälainen taso on, josko voisin tuon Annin kanssa tulla mukaan. Ja paikalla oli vain yksi toinen koira meidän lisäksemme. No, me otimme ensin tottisvuoron. Kerroin että heinäkuun alussa meni BH:t käteen ja nyt koiralla on ollut 1.5 kk täydellistä treenitaukoa. Annilla oli into piukassa heti autosta tulon jälkeen. Alkuun otettiin henkilöryhmää yhdellä henkilöllä eli kiersin kouluttajaa niin läheltä että astuimme melkein hänen varpailleen. No, siitä sitten seuruukaavio hieman lyhyemmällä matkalla. Ja Anni tikitti niin upeasti että kouluttajakin sanoi että menee varsin mallikkaasti. Sen jälkeen liikkeestä istuminen joka sitten meni maahanmenoksi. Tokalla yrityksellä onnistui. Liikkeestä maahanmeno olikin sitten mallikas ja siitä otettiin luoksetulo. Otin pitkän luoksetulon ja kun huusin, sivulle, ruohotöppäät vaan lensivät kun neiti tuli kun ohjus - ja suoraan sivulle täydelliseen perusasentoon. Olin tosi onnellinen tuosta mut BH:ssahan pitäisi tulla eteen. No, kouluttaja (joka on siis pk-tuomari Kari Santikko) sanoi että vaikka liike periaatteessa olisi pitänyt olla puutteellinen tuon sivulle tulon vuoksi niin hän antaisi kyllä hyvän koska se oli niin täydellinen ja vauhdikas.

Tiistai olikin sitten vapaailta, olin ajatellut lähteä PKY:n treeneihin mutta Milja tarvitse autoa joten käytiin vaan lenkkeilemässä.

Keskiviikkona vuorossa Tavesin jälkitreenit Koivumäessä. No, maasto oli sen verran haasteellinen (pitkä heinä, risukkoa) että en lähtenyt kovin pitkää jälkeä edes tekemään, yritin tehdä mahdollisimman helpon. Nessan rauhoitus taas alkuun, neiti menee heti istumaan siihen. Nessa nosti hienosti jäljen mutta kadotti sen hetken päästä ja kävi makaamaan minua katsoen. Mentiin pikkasen eteenpäin ja käskystä nosti taas jäljen. Ja taas hukka..... Loppujen lopuksi jälki meni kyllä huonosti, ainoa hyvä oli se että loppukepillä Nessa meni maahan ilman käskyä. Nessa ei poiminut ainuttakaan namia jäljeltä.

Torstaina käytiin jälleen Lilin ja Simon kanssa tekemässä nurmijäljet. Nyt teimme jäljet toisillemme eli Lili teki Nessalle, minä tein Retulla ja Simo teki Herille. Kaikki koirat suoriutuivat jäljistä hyvin, jopa tuntui että jälki kiinnosti enemmän kuin oman ihmisen tekemä. Hieman hienosäätö ja ilmaisutreeniä vielä Retulle ja Heriä vaivasi edelleen juoksut. Nessa poimi jäljeltä 4 namia ....

Perjantaina oli hoffien jälkitreenit Ylöjärvellä. Mukaan lähti meiltä vain Nessa koska Anni pääsi Miljan ja Tommin kanssa Tommin vanhempien mökille Teiskoon. Nessalle tein suht pitkän jäljen, nameja joka askeleelle mutta askelien pituus oli paljon kun harppomalla pitkillä koivillani ne tein. Jälki vanhentui reilun tunnin. Nessa rauhoittui jälleen hyvin jäljen alkuun ja lähti hienosti. Himmata sai välillä aika rajustikin mutta hienoa työtä teki muuten. Kerran tuli hukka, Nessa meni pari metriä vikaan ja taas hän meni maahan ja katsoi minua. Mentiin takaisinpäin vähän ja nosti jäljen uudelleen hienosti. Sitten mentiinkin niin että oli aivan varma että ollaan eksyksissä mutta aina ne merkit sieltä näkyivät edessäpäin. Loppupalkalla täytyi käskeä maahan. Kokonaisuudessaan oli minun mielestäni onnistunut jälki. Nessa ei ensimmäistäkään namia ottanut matkalta, hänelle tärkeä on näköjään vain tuo jälki. Täytyykin kysyä viisaammilta josko neidillä voisi jättää namin laittamatta joka askeleelle. Kuljin vielä Merjan ja Haksun jäljen katsomassa, Haksu teki hienoa työtä, nenä maassa koko ajan ja kepitkin löytyivät. Lopuksi vielä Jenni ja Cheri ajoivat oman jälkensä. Cheri teki tarkkaa työtä ja poimi jokaisen namin matkan varrelta. Kotona olin Nessan kanssa vasta klo 22.00 eikä muu väki ollut vielä saapunutkaan. Anni oli ollut elementissään koko illan Teiskossa, hän oli uinut ja hakenut keppiä ja palloa kovasti ja viettänyt koko illan rannassa Tommin äiti oli ostanut Annille herkkukeksejäkin joten kiva ilta on ollut.

Ja Houtskar sekä H-H leiri lähestyvät kovaa vauhtia!