Kovin on hiljaista tämä meidän elo ..... Tiistaina kävin Nessan kanssa reeneissä. Oli niin paljon kouluttajia paikalla ja vähän koulutettavia että saimmekin ihan privaopetusta! Tuli tarpeeseen. Kehuja sain kovasti, mulla on teknisesti hyvin osaava koira joka kaiken lisäksi on erittäin iloinen ja tykkää tehdä mun kanssa hommia! Tuohon ennakointiin sitten paneuduttiin koska Nessahan on tavattoman ahne ja kerkiää ehdottaa mulle jos jonkinlaista tekemistä että saisi palkkaa. Seuruut meni hyvin, rikottiin vähän rutiineja taas. Liikkeestä maahanmeno meni hyvin. Kaikenkaikkiaan tosi positiivinen mieli jäi reeneistä, kouluttaja osasi hyvin asiansa.

Tuli sitten oma koulutuskorttikin uusittua, yritin sitä jo alkuvuodesta uusia mutta Riitta oli sitä mieltä että älähän hättäile, riittää loppuvuodesta. Onneksi sitten muistutteli sähköpostilla ja asia on taas reilassa.

Tänään lähden aamulla puol seiskan aikaan Annin kanssa Seinäjoelle näyttelyyn. Paikka oli pieni mutta järjestelyt oli hyvin hoidettu. Heti paikan päälle saavuttuani tapasinkin pari MH-luonnekuvaajaa, Arjan ja Annen. Aina mää törmään heihin ;). Tuomari oli Jan Ryk ja harjoitusarvostelija Jari Laakso. Jari oli vähän jotenkin huonon näköinen ja jo välillä aattelin et onko hänellä ollut joku halvaus kun vasen käsi roikkui kummallisesti. Kehät pyöri jouhevasti ja oltiin aikataulusta reippaasti edellä. Stabeja oli siis vain 2 enkä ostanut luetteloa joten en tiennyt kuka se toinen oli. Mutta oli junnu-uros ja vielä samasta kennelistä kuin Anni! Tuomari kohteli koiria todella hyvin. Junnu-uros sai erin ja sa:n, käytös koiralla nyt oli vähän semmoista nuoren koiran käytöstä, ikää oli 11 kk ja ilmeisesti ensimmäinen näyttely. Sitten Annin kanssa kehään. Tuomari kysyi ikää ja kun vastasin että 9 niin hän pyöritteli päätään. Tutkiessaan Annia hän "sössötti" puolaksi jotakin kovasti, eli tarkoitan tuolla sitä että moni ihminen puhuu esim. koiranpennuille ja omille koirilleen sillain erikoisesti. Juoksussa Anni yllätti ja lähti laukkaan sekä hyppimään .... Erihän sieltä pätkähti ja sa! Sitten molemmat koirat kehiin ja Annihan juoksi sitten ropiksi! Tuomari tuli kehumaan koiraan Beautiful dog ja käteltiin siinä. Jari Laakso tuli myös juttelemaan ja sanoi että minulla on erittäin kaunis koira. Selkälinjasta huomaa että koiralla on ikää, muusta ei huomaa. Liikunta on upeata.Olen itsekin tuon selkälinjan huomannut eli se on painunut hieman notkolle mutta ihmekös tuo.

Kun menin hakemaan arvostelua, tuomari sanoi mulle siinä vielä että Super bitch! Ilmeisesti tarkoitti Annia :D. Sanoin kehäsihteerille ettemme pysty jäämään ryhmäkehiin. Ja sitten meinasin unohtaa hakea pokaalit! Lähdin vaan kävelemään uloskäyntiä kohti ja yhtäkkiä välähti että pokaalit! 2 komeata pokaalia tuli (en ota noita lahjakortteja koskaan) ja yllätys oli että rop-koira sai myös 6 euron lahjakortin näyttelypaikalla olevaan koiratarvikepisteeseen. Ja mä sain niitä tietysti 2 kpl joten ei muuta kun suunta kohti kauppaa. Otin sieltä sitten 2 isoa pussia kuivattuja elukan osia ;)

Lähtiessäni Anne vielä huuteli jutulle ja siinä tovi juteltiin. Vaikka meiltä ei ole Seinikselle kun 160 km niin ajassa se teki reippaasti yli 2 tuntia .... Kotio päästyäni otettiin heti päikkärit ja 3 tuntia tulikin sitten nukuttua ja sikeesti. Tuli siis tarpeeseen, aikamoinen työstressi päällä.

Olikin sitten mukava lähteä lenkille kaikkien koirien kanssa.Ja siinä meinas tulla parikin tilannetta kun hetimiten kun oltiin päästy tohon metsään, takaa kuului koiran haukuntaa ja prkle sieltä juoksi meitä kohti isohko sekarotuinen koira. Ja tuli lujaa. Minähän karjasin niin paljon kuin keuhkoista lähti että EI ja EI TULE! Ei ollut koiralla pokkaa tulla sitten vaan teki U-käännöksen ja juoksi pois. Jonkun matkan päästä ylitettiin tie ja mentiin taas metsään niin eikös siellä ollut perhe joilla oli 4 koiraa irti, 2 kultsua, 1 labukka ja 1 valkoinen länsi-ylämaanterrieri ja labukka lähti meitä kohti. Onneks se teki äkkipysäyksen muijan karjasusta. Siinä sitten seistiin kun en niitä nähnyt et menivätkö pois vai onko koirat irti vai mitä tapahtuu. Sitten kuului miehen ääni että koirat on kiinni jos sitä odotat!

12033054_10154343954364057_3604503228810