Ei meinaa millään keritä/jaksaa päivitellä, illat menee tosi haipakkaa.

Viime viikolla otettiin paikallamakuutreeniä, minä Nupun kanssa ja Jenni Rollen (valkoinen pk) kanssa. vähän varmisteltiin ja laitettiin koissuille 2 remmiä  - toinen kiinni autojen lämmitystolppaan ja toinen sitten irroitettiin kaulapannasta kun jätettiin paikallamakuuseen, vähän huijattiin koissuja. Sitten vaan riittävän välimatkan päähän ja toiset koirat jatkoivat treeniä meidän takana. Jukka ja Dino (dopperi) kävelivät ja juoksivat meidän ja koirien välistä ja kumpikin koira pysyi tosi hienosti paikalla. No, Nuppu vähän vinkui mutta hälläväliä. Hyvä mieli!

Torstaina oli treenissä jättöliikkeenä istuminen mutta se ny meni ihan käteen koska viimeksi harjoiteltiin seisomista ja Anni meni vähän hoomoilaseksi ja sekotti. Joten otin vain seisomista. Lauantaina olin Annin kanssa myös käyttökoirien treeneissä ja Anni toimi siellä moitteettomasti. Jouko sanoikin että on koiralla palvovaa kontaktia Cool. Nyt täytyy sitten vähän harjoitella tuota mun kättäni sillä toin vasemman käden tuohon ihan vartaloon  kiinni sen vuoksi että Annilla oli tapana seuratessa pitää hajurakoa. Nyt tuo ongelma on korjattu joten käsi alkaa pikkuhiljaa liikkua normaalisti kävellessä.

Lauantaina sain myös isot luut koirille, vähän epäilin tuota Nupun massua mutta annoin kuitenkin - VIRHE! Koiralla oli kyllä aika kipeä massu illalla. Huohotti kovasti ja oleskeli taas vaan peppupystyssä-asennossa. Voi parkaa. Syötin sille varmaan desin parafiiniöljyä että masu rauhoittui. Yöllä vielä herätti kerran levottomuuttaan ja taas tankattiin öljyllä, siitä sitten nukkuikin loppuyön. Sunnuntaina olisi ollut hakutreenit mutta en ottanut Nuppua mukaan kun aamuksi sai vain piimää, raejuustoa ja kaurapuuroa. eikä se stressikään olisi varmasti tehnyt hyvää joten Anni pääsi hakuilemaan Kieli ulkona. Ekan kerran elämässään! Otin vain 2 maalimiestä eli ekana oli Jenni kun oli tuttu. Jenni oli valmiiksi piilossa ja kävelin siitä Annin kanssa ohitse ja taas ohitse että ottaisi hajun. Anni ei oikein hoksannut että ihmistäkö täällä etsitään, ja näki sitten Jennin. Vähän meinasi pöristä että mitä toi nyt tuolla kykkii .... Meni kuitenkin Jennin luo - ihan syliin asti, ja söi kupista broitsunsydämet. Seuraavan maalimiehen hajun otti heti ja meni todella rohkeasti vaikka oli aivan uppo-outo ihminen - kun äsköselläkin oli namppaa niin kai tuollakin on. Ja niinhän olikin. Hakuporukka myös syötteli Annia, tekee sille hyvää kun vähän outoja ihmisiä oudoissa paikoissa haukkuu. Tarmolla oli jotain kinkkupastaa ja eikä Anni meinannut lähteä sen luota enää minnekään .... Kyllä tuo hakuilu on sitten mukavaa, aurinko paistoi ja tuli juostua ja rämmittyä. Ja Ada ja Elli ovat sitten ihania hoffeja, niin sosiaalisia tapauksia!

Sunnuntai-iltana sitten tuo pässinpää-Anni kaivoi itsensä leikkimökin alle .... Neitosella kun on taas valeraskaus. Kyllä vähän alkoi käämi kuumeta itsellä kun 22.30 aikoihin koittaa aamutakki päällä saada neitiä pois sieltä. Enpääse enpääse - Anni vaan tuumasi aivan kurassa. Sain sen kuitenkin toista kautta houkuteltua pois, huhhuh. Mietin jo että täytyykö tässä nyt palokunta soittaa nostamaan leikkimökkiä.

Maanantaitreeniin otin sitten Nupun mukaan kun Annilla on nyt muut mielessä. Nuppu otti aika paljon häiriötä joka koirasta mutta ei onneksi haukkunut. Muut koirat ovat onneksi myös sen verran hallinnassa että eivät rähise. Sikäli onnistuneet treenit. Ja eilen tiistaina sitten mukana oli taas Nuppu, seuruutin pikkupätkiä ja kesti tovi ennenkuin koira päätti että minä olenkin kiinnostavampi kuin mikään muu. Jäävät liikkeet ovat kyllä Nupulla hyvin hallinnassa. otin myös paikallamakuuta ja teki hyvää kun Jenni treenasi Cheriä lähistöllä liikkeestä pysäytyksiä. Nuppua kyllä kiinnosti kovasti Cherin juokseminen mutta malttoi pysyä paikallaan.

Tänään sitten onkin pitkästä aikaa "vapaailta" joten koissujen kanssa kävin metsälenkillä - Nupulla on sitten huono kunto .... Loppuillan meinaankin viettää sitten tokovihkoja lukien. Hoffilehtikin tupsahti postiluukusta ja sehän tuli luettua melkein seisaaltaan heti - on se niin hyvä!