Alkoivathan ne juoksut, Manta huomasi torstai-iltana pienen veripisaran lattialla ja minä paperin kanssa Nessan takapäähän - ei mitään jäänyt. No, sittenhän mä oikein kunnolla ronkin ja sain kuin sainkin sieltä veripisaran paperiin! Perjantaina vuosikin sitten jo ihan reilusti. Nythän tästä sitten alkoi laskenta koska lähdetään Repen luokse Maskuun. Astutus ajoittuu siis 6 ja 7. toukokuuta jolloin ajelen Repen luokse.

Käytin keskiviikkona koirat rokotuksilla Keuruun eläinklinikalla, Nessalla vanhaksi oli menossa kennelyskä ja rabies, Annilla pelkkä kennelyskä. Klinikalla selvisi että heillä ei ole tuota piikillä annettavaa rokotusta koska sitä ei kukaan ole halunnut. Kennelyskää annetaan siis kahta laatua, piikillä joka tehoaa viirusperäiseen ja nenäsuihkeella joka tehoaa bakteeriperäiseen kennelyskään. Enpä ole tiennytkään, toki olen tiennyt et kennelyskärokote on vähän niinkuin influenssarokote ihmisillä, ei se kaikkeen tehoa ja tämän itsekin totesin vuosia sitten kun Anni toi voittajanäyttelystä Hesasta tuliaisena kennelyskän. Eläinlääkäri oli sitä mieltä ett toi nenäsumute on tarpeeton Annille koska ei käy näyttelyissä eikä koirapuistoissa sun muissa joten hän vain tarkisti Annin, kuunteli sydämen, katseli korvat ja hampaat ja totesi että tyttö on erinomaisessa kunnossa. Anni muuten painoi 17 kg joka on vähempi kuin ennen sterilointia! Nessa sai puolestaan rabieksen ja kennelyskä jäi hänellä antamatta koska tuota nenäsuihketta ei saa antaa samaan aikaan rokotusten kanssa. Nessankin totesi olevan hyvässä kunnossa. Molemmille koirille oli hieman tullut hammaskiveä tuonne aivan takahampaisiin joten päätin illalla sitten rapsutella lusikalla ne pois. Kassalla olikin yllätys kun veloitettiin vain Nessan rokotus ;) Illalla sitten rapsuttelin nuo hammaskivet pois, on se mukavaa kun koirat antavat tehdä mitä vaan ;)

Nyt sitten lukijat peukut pystyyn että tällä kertaa onnistuisi astutus ja saataisiin muutama pentunen - on kaksi niin hyväluonteista hoffia että olisi todella surku jos heille ei jälkeläisiä suotaisi! Ja tietysti iloisiksi saataisiin myös ne pentujen odottajat jotka ovat sitkeästi jaksaneet odottaa!