Perjantaina 28.09 klo 13.30 käännettiin Nissanin nokka kohti Turkua. Navigaattori ehdotti ajomatkaksi yli 4 tuntia jota en siis uskonut. Olisi kannattanut sillä perillä Houtskarissa olin vasta n. 18.30! Myöhästyin siis Houtskarin lautasta joten odottamista oli 1/2 tuntia. Itseasiassa jonotin joka lautalle (3 lauttaa). Ajallisesti siis pitkä matka vaikka kilometrejä vain n. 240. Oltiin Annin kanssa kolmansia paikalle saapujia. Viimeiset saapuivat klo 21 jolloin söimme iltapalan ja jatkoimme sen jälkeen mukavaa yhdessäoloa. Anni oli aivan täpinöissään kun näki Lunan ja erityisen täpinöissään Ville-veljestä joka tuntuu olevan Annin bestis!

Lauantaina aamupalan jälkeen pakkasimme koirat autoon ja ajoimme metsästysmaille. Siellä Tina jakoi kaikille sorkan, verta ja vessapaperia joka siis toimi jälkimerkkinä. Anne ja Tina lähtivät niiden kanssa joille verijälki oli uusi asia ja me muutamat jäimme tekemään omat jälkemme itsenäisesti. Tein Annille nyt sellaisen jäljen jossa vedin myös sorkkaa ja veren tiputtelin pullosta. Maasto oli hyvää mutta harmikseni jouduin lopettamaan jäljen teon kun jouduin maanmöyrintäpaikalle jossa oli myös oja. Hieman siinä odoteltuani vein Annin jäljelle. Hieman jänskätti kun Anni on ajanut vain yön yli ollutta jälkeä ja Anni etsikin hieman alkumakausta, haju oli tietenkin laajalla alueella tuoreuden vuoksi. Mutta kun makaus löytyi niin Annin alkoi tepastella jäljellä ja teki tosi hyvää työtä, kulmankin tarkasti. Ja jälki loppui sitten aivan kesken mikä hieman jäi harmittamaan. Kun kaikki olivat jälkensä ajaneet, paistoimme makkaraa ja joimme kahvia. Pieni huoahdustauko jäi ennen ruokailua. Ruokailun jälkeen oli kattava luento koiran hieronnasta ja venytyksistä. Anni oli alkuun aivan hyvin hierottavissa mutta sitten kun alkoi yleinen hälinä, niin neito nousi ja istui loppuajan. Ennen iltapalaa kävin vielä saunassa jossa olikin aivan upeat löylyt. Pari kertaa täytyi myös meressä käydä ja merivesi oli lämpöisempää kuin oletin. Fiilis olikin sen jälkeen upea. Iltapalan jälkeen istuimme vielä isolla porukalla juttelemassa niitä näitä ja nukkumaan lähdin vasta 00.30 eikä uni meinannut tulla silmään millään.

Sunnuntaiaamuna olikin sitten päänsärky vaivana, tottumaton kun tuohon valvomiseen olen. Pää olikin raskas koko aamupäivän. Aamiaisen jälkeen porukka jakaantui kahtia ja Sinikan opastuksella opettelimme näytelemissäoloa ja Iinan johdolla tokon alkeita. Ruoan jälkeen olikin sitten vauhdikkaasti ajettava kohti lauttaa, seuraavalle lautalle olisi saanutkin odottaa pari tuntia. Viikonloppu oli todella upea kuten myös paikka. Ja varmasti tulen olemaan paikalla jos ensi syksyn tapaaminen on samassa paikassa. Kiitokset vain kaikille järjestäjille, kivaa oli!