Tästä se elämä taas jatkuu, polvi alkaa olla astuttavassa kunnossa. Vielä en ole autoa ajanut ja huomenna täytyy jo koittaa koska sairasloma loppuu huomiseen. Lisää saikkua saa kuulemma hakea ja ehkä hakisinkin jos mulla ei olisi mahdollisuus tehdä etätyötä. Vaikka olenhan tehnyt joka päivä nelisen tuntia töitäkin tässä ettei nyt ihan ole oltu kuin ellun kanat.

Perjantaina kuski vei mut Piffien hallireenehin. Aattelin et Iita on ihan pimeenä siellä mutta hienostihan tuo käyttäytyi. Oli silmäpareja katsomassa että istuu kunnolla ja suorassa sivulla. Kati naksautti kun oli ok. Ettei tarvi sitten taas korjailla jälkeenpäin. Mulle ei siis riitä että istuu sivulla vaan sen on istuttava myös suorassa sekä kunnolla, eikä esim. toisella lonkalla. Nessan kanssa reenattiin liikkeestä istumista tai nykyäänhän bh:ssa sitä ei tarvitakaan. Nessalla on vaan tuo ennakointi eli nousee maasta ennen istu-käskyä.

Sunnuntaina kuskin kanssa ajeltiin Lahteen stabyhounkerhon hallituksen kokoukseen. Eipä ollut tunkua hallituksen pj:ksi joten minä jatkan nyt 2 vuotta. Kepo valittiin metsästystoimikuntaan ja sinnehän se kuuluu kun toimikunnassa on kaikilla metsästyskortti. Ja myös toiminnassa eikä niin että on kortti vaan koristeena ;)

Stabit järjestää sen MH-luonnekuvauksen toukokuussa Ikaalisissa ja minä vaihduin sinne vastaavaksi koetoimitsijaksi. Enpä ole koskaan vastaavana ollut joten tarvii palauttaa 6 vuoden takaisia oppeja mieliin ....Hienoa että saadaan ainakin 10 stabia kuvattua. Sopii tuo kuvaus paljon paremmin stabeille kun luonnetesti. Katselin nimittäin juuri tuossa tilastoa stabien luonnetestistä ja aika karmaisevaa tilaston valossa tuo on. Jollei tuntisi rotua niin voisin sanoa että harvinaisen huonoa on.

OPTIMIARVOSANAT (+3)
 
Toimintakyky 0 0%
Terävyys 1 16%
Puolustushalu 1 16%
Taisteluhalu   0%
Hermorakenne 0 0%
Temperamentti 1 16%
Kovuus   0%
Luoksepäästävyys 6 100%
 
 
NEGATIIVISET ARVOSANAT
 
Toimintakyky 3 50%
Terävyys   0%
Puolustushalu 2 33%
Taisteluhalu 5 83%
Hermorakenne 1 16%
Temperamentti   0%
Kovuus   0%
Luoksepäästävyys   0%
 

 

ARVOSANAJAKAUMAT
 
       +3      +2      +1      -1      -2      -3
Toimintakyky - - 50% 50% - -
Terävyys 16% - 83% - - -
Puolustushalu 16% - 50% 33% - -
Taisteluhalu - 16% - 33% 50% -
Hermorakenne - - 83% 16% - -
Temperamentti 16% 33% 50% - - -
Kovuus - - 100% - - -
Luoksepäästävyys 100% - - - -

 

Ei käyttökoiran toimintakyky saisi mennä miinuksille, saati sitten taisteluhalu. Taisteluhalu on se moottori millä koira toimii. Luonnetestissä annetaan vaan paljon painoa tuomarin kanssa taistelemiselle eikä stabi ole koira joka syttyy taistelemaan vieraan ihmisen kanssa. Terävyyttähän stabissa ei saisi ollakaan joten siinä ollaan hyvällä mallilla. Samoin puolustushalua en näe rodulla. Vilkkaus on ok eli ovat erittäin vilkkaita suurin osa. Ja rotuhan on pehmeä.