Eilen oli siis Parkanon ryhmis. Tilat olivat tosi pienet ja osaaottavasti katselin isojen koirien juoksuttamista pienessä kehässä ..... Kehä oli 2 tuntia myöhässä johtuen tuomarin seurustelusta koirien kanssa. Ei silti, tuomari osasi käsitellä koiria tosi hyvin - en ole koskaan nähnyt kenenkään tuomarin polvillaan olevan koiran vieressä keskustelemassa sille :). Mittatikkua käytti ahkeraan ja mittausta suorittaessaan oli aivan koiran vieressä sivuttain, selkä koiran päätä kohti. Anni juoksi tosi hienosti, seisoi vielä hienommin ja pettymys olikin suunnaton kun kehäsihteeri tuli sinisen nauhan kanssa :( . Notkoselkäinen ja takakorkea -sanat oli oikein alleviivattu arvostelulomakkeeseen, hmhm. Annilla on tähän asti ollut erinomainen ylälinja mutta tällä kertaa näin. Kyllä vähän ketutti koko reissu ja olin jo niin maassa että ajattelin että en vie neitosta vähään aikaan näytelmiin mutta täytyy nyt katsella.

Perjantaina olin koirien kanssa Toivioo kiertämässä tai siis piti kiertää. Heti alkumatkassa plokkasin yhden pikkukoiran. No vähän ajan päästä tuli mies perässä toisen koiran kanssa ja aattelin että tää eka koira on sillä flexissä. Hetken sitä seurasin ja totesin että flexi ei voi olla noin pitkä ja ihmettelin kun mies ei ota koiraa kiinni. Sitten koira näki meidät ja alkoi pikkuhiljaa suunnata meitä kohti, mies tuli perässä. Vaihdoin puolta ja meinasin jo karjasta miehelle että ota koiras kiinni, kun mies sanoi että koira on karannut jostakin (sillä oli valjaat ja remmi). Koira tuli reippaasti meitä kohti ja Nuppu oli jo että tappelutappelu ja sanoin miehelle et voisko ottaa sen kiinni kun tää isompi koira tekee siitä varmaan rukkaset. Silloin mieheen tuli vauhtia ja kerkisi juuri hypätä tän irtokoiran remmin päälle ennenkuin koira kerkisi meidän luokse. Lähdettiin siitä sitten vähän muualle, en tiedä mitä se mies sille koiralle teki, päästikö irti sitten vai veikö mennessään mutta en uskaltanut siellä Toiviossa sitten enää kävellä.

Iltapäivällä pyörähtivät jälleen Piffien treenit käyntiin. En meinannut sitten millään saada Nuppuun mitään kontaktia. Heti kun sain sen kontaktiin ja se jaksoi rauhoittua, niin se toimi hyvin. Harjoiteltiin kulmia, alkuun se oli aivan kamalaa, Nuppu jopa alkoi repiä remmiä ja vetää multa hanskaa kädestä. Kun sain yhden hyvän kierroksen, lopetin siihen. Sitten harjoiteltiin seisomista, sekin oli pikkuisen hakusessa mutta onnistui jotenkin. Nuppu pysyi lopuksi hyvin seisonnassa kun kiersin sitä ympäri. Makuusta istumiseen saatiin uutta ohjetta - Nupulla kun on tapana nostaa aina peppu ylös  kun se nousee makuulta. Nyt alkuun namilla sitä ohjaan niin ettei peppu nouse. Lopuksi vielä ohituksia ja siinä mulla oli namia kädessä että sain Nuppua seuraamaan. Tosin oli aika hankalaa lumessa tarpoakin :) . Aukealla kävi tosi kova tuuli mutta kun oli hyvin pukeutunut niin tuli jopa kuuma ja kädetkin olivat lämpöiset kun koiraa piti palkata ja  hanska oli pakko olla pois kädestä. Koira, Nupun veli (Kuonomäen Reppuli) oli myöskin mukana. Koirasta on tullut 3:n pennun isukki tällä välin!