Nessa-neito täytti jo 2-vuotta 28.12. Aika on kulunut äkkiä ja tykkää hänestä aina vaan enemmän ja enemmän. Hän on juuri sellainen koira luonteeltaan josta olen haaveillut; rohkea, itsenäinen, nöyrä, leikkisä, huumorintajuinen, hellyydenkipeä, tottelevainen. Kerrassaan upea!

Nessan toiset juoksut alkoivat 01.12 joten lonkkakuvaukset jäävät nyt maaliskuulle. Mullahan oli tarkoitus kuvauttaa hänet nyt joulukuussa. Annin juoksut alkoivat sitten parin viikon päästä Nessan juoksujen alusta joten kaksi koiraa juoksi samaan aikaan. Nessa vuosi todella paljon verrattuna ensimmäisiin juoksuihin ja hänelle oli pakko kaivaa Nupun vanhat housselit. Alkuun ne vaivasivat ja ensimmäisenä päivänä kun kotiuduin töistä, housut ja suoja olivat eteisen lattialla. Mutta sitten ne pysyivätkin hyvin jalassa. Pientä hommailua hän on tehnyt joskus päivisin, lähinnä lukenut lehtiä hieman roimalla kädellä, vai sanoisinko suulla ;)

Vuodenvaihde meni hienosti, Nessa ei ollut tietääkseenkään raketeista. Katselimme parvekkeelta Tampereen hienoa ilotulitusta ja Nessa tuli myöskin. Ajattelin jo että onko neiti kuuro kun ei minkäänlaista reaktiota mutta sitten jossakin haukkui koira ja se aktivoi Nessan niin että että nosti etujalat parvekkeen kaiteelle ja haukkua kumautti takaisin. Anni tietysti pelkäsi kovasti ja vietti koko illan Miljan ja Tommin huoneessa. Puolen yön jälkeen hänet täytyi kantaa minun makkariini ja rauhoittui yllättävän nopeasti paukuista. Oikeastaan oli aika yllättynyt että vaikka hän pelkää, niin pelko ei ole lisääntynyt tässä vuosien varrella vaan nämä pari vuotta pelko on ollut pienempää - se jos mikä on hyvä juttu!

Nyt uudesta vuodesta on uudet kujeet ja pakko nostaa itsensä niskasta ja aloittaa tosi treenit että ensi kesänä saadaan se BH suoritettua. Nessassa on potentiaalia, omistaja vaan niin laiska .....