No niin, syksykin on jo pitkällä ja täällä on vaan hiljaista.

Paljon on tapahtunut joten yritän muistella mitähän kaikkea.

Heinäkuussa olimme siis hoffien kesäleirillä. Ja leiri alkoi hienosti kun jätin telttakepit kotiin ..... No, Jennin kanssa siitä Honkkariin hakee telttaa, Jenni oli sitä mieltä että mun (ja hänenkin) teltat ovat 2 hengen telttoja joten semmoisen ostimme että saamme kepiit siitä. No, telttahan olikin sitten 4 hengen joten kepit olivat armottomasti liian lyhyet. eka yö nukuttiin siis tuossa 2 hengen teltassa, ja voin sanoa että oli hieman ahdasta kun teltassa oli 2 aikuista ihmistä ja 2 koiraa. Seuraavana päivänä kun olin jälkimetsässä, kepo oli hakenut metsästä jatkopaloja ja isompi teltta oli pystyssä. toki se oli hieman kallellaan jne mutta oli huomattavasti väljempää kuin siinä 2 hengen teltassa.

Olin Nessan kanssa metsäjäljellä, kouluttajana oli Jaana Silvo ja tykkäsinkin hänestä todella paljon. Uusia vinkkejä tuli roppakaupalla. Sainkin kehoituksen jättää jälkimerkit kokonaan POIS ja pieni pyykkipoika ainoastaan jäljelle n. 3 metriä ennen keppiä. Joo, että pitää Nessaan luottaa. Ja olikin hyvä ohje, Jaana oli sitä mieltä että koiria häiritsee ne julmetusti heiluvat merkit siellä metsässä ja moni koira menee sitten ihan ilmavainulla niiden merkkien takia. Hyvin Nessa jäljesti, oli kyllä uskomatonta että tolla treenimäärällä voi neiti vetää noin hyvin. Lisäksi Jaana alkoi meille vihkot joihin täytyi aina merkitä joka treenin jälkeen jäljen kuviot, ym. Se onkin ollut minulla käytössä sitten koko syksyn. Lisäksi treenasimme pelkkiä janoja. 

Kaiken  kaikkiaan hyvin onnistunut leiri treenauksen kannalta. 

Tervakoskelle en sitten Nessaa ilmoittanut,, enkä sinne turistiksikaan mennyt. Mulla oli takana eka työviikko loman jälkeen ja olin todella puhki  pitkien päivien vuoksi. Eikä olisi ollut koiriakaan kohtaan kivaa kun ne olivat koko viikon olleet työkiireiden vuoksi pienemmillä lenkeillä, niin olla sitten vielä viikonloppukin pienemmällä lenkillä.

Heinäkuussa sitten repäisin ja ostin talon Mäntästä. Tonttiakin 1600 m2 joten koirilla vahdittavaa :)

Elokuun lopussa suunnistimme Hoffen-Haus -kasvattileirille Surkeejärvelle Korpilahdelle. Aivan upea paikka! Maastot hienot, ruokaa oli valtavasti, yhtä syömistä ja seura oli parasta A-ryhmää. Kouluttajina olivat taas jälleen kerran Pasi ja Katri Ursin. Pasin kanssa päästiin sitten metsäjälkioppiin ihan melkein privaatisti, meidän ryhmässä oli ainoastaan Kaisa ja Sulo-hoffi meidän kanssa. Ja taas tuli roppakaupalla ohjeita, mm. Nessa ajaa aivan liian lujaa jäljellä, jäljestää se kyllä osaa mutta vauhtia pois. Lisäksi tuli ohjeeksi treenata niitä janoja sekä keppitreeniä.

Syyskuun alussa olimme jo perinteisillä Annin sisarusten synttäreillä Espoon Suvisaaristossa. Olikin kivaa nähdä taas stabyporukkaa!

Alkusyksy alkoikin sitten olla yhtä pakkaamista, 4 huoneen ja keittiön rivarissakin oli kummasti kertynyt tavaraa näiden reilun 2 vuoden aikana. Ja syyskuun lopulla sitten suunnattiin auton nokka kohti Mänttää. Ja täällä ollaan sitten onnellisina! Ja voi sanoa että täällä on todellatodella upeat jälkimetsät, niitä tulikin sitten syksyllä treenattua. 

Lokakuun puolivälissä olimme vuokramökillä Virroilla ja siellä sienestimmekin. Koirat saivat temuta vapaana. Kunhan tolta Nessalta saisi tuon Annin kiusaamisen loppumaan kun ovat vapaana. Koko aika härnää Anni-parkaa.

Piffien koulutuksissa ollaan käyty silloin tällöin, onhan täältä nyt matkaakin 100 km suuntaansa. Mäntän seudun palveluskoiriin en ole vielä tutustunut mutta ehkä sinne alkuvuodesta sitten liitymme

Lokakuussa olimme töissä Vaajakoskella hoffien MH-luonnekuvauksessa, minä taas haamuilin sekä olin vieheellä. Viikonloppu meni nopeasti ja oli mielenkiintoista nähdä hoffeja kuvauksessa. Skaala oli aika laaja mutta hyvin opettavaista.

Että tämmöistä meillä. Koirat ovat voineet hyvin, ei mitään sairauksia tai tapaturmia. Ja Nessallekin on varattu vihdosta viimein lonkka- ja kyynärkuvaus 24.11. Ja mikä kaikista parasta, koirat ovat enemmän kuin onnellisia kun kepokin asuu nyt meidän kanssamme ja näkevät häntä joka päivä!