Ruokinnassa olen siirtynyt riisin sijaan kauraan, koska on ravintorikkaampaa. Tuo vilja tulee sitten kuulumaan Nupun ruokavalioon joka päivä koska se kuuluu haimatulehduskoiran ruokavalioon. Tällä hetkellä mulla on pakkasessa broitsun kauloja jotka ovat onneksi sieltä rasvattomimmasta päästä. Broitsun, hevosen sekä riistaeläinten liha on rasvattominta. Yllätys oli se että kirjolohimassa (Nupun suurin herkku) on aika rasvatonta, 7 %, joten sitä Nuppu saa syödä. Ei tässä nyt niin kauheasti muutoksia tullut, ainoastaan nuo lisäöljyt täytyy jättää pois ja ottaa vitamiinit purkista. Nuppu on edelleen voinut aika hyvin, mutta hieman lihonut. Annoin alkuun vissiin liikaa riisiä.

Eilen varasin Nupulle homeopaatin. Kirsillä on niin hyvät kokemukset sekä omasta että koirien osalta että koitan nyt senkin. Tosin homeopaatti ei luvannut että tuohon haimatulehdukseen voidaan vaikuttaa mutta tuohon Nupun stressiin löytyy kyllä apua. Ja haimapotilaalla stressikin saattaa laukaista noita kohtauksia. Ja Nuppu kun on sellainen stressi-Erkki. Ensi viikon torstaina homeopaatti, Minna Taka, tulee siis kotikäynnille tutkailemaan mitä Nupulle voisi käyttää. Olen todella tyytyväinen jos saadaan tuota stressiä pienemmälle, johan se on kova rasite koiralle itselleenkin.

Nupun osalta jäävät myös nuo Frolicit koulutusnameista pois. Tästä lähin vain keitettyä maksaa tai sydäntä kun ovat sisäelimistä rasvattomimmat. Niitä voin antaa ruokinnassakin, munuaiset ja kieli jäävät pois rasvaisuutensa vuoksi.