Iita on nyt ihan 2 päivää ollut kakkimatta sisälle ;). Vien aika usein ulos, joudun kantamaan hänet pihalle koska meillä on pitkät rappuset tuossa. Ylös hän osaa tulla jo itse mutta alasmenoa en anna vielä edes yrittää. Iita istuu aina nätisti ennen kuin otan hänet syliini. Hän tarjoaa muuten istumista ihan oma-aloitteisesti jo ruokakupillakin, se tuli häneltä luonnostaan. Ensi viikolla aloitankin sitten jo jälkitreenit sekä sisällä mm. luoksetuloa tiiviisti. Siihen sain joskus hyvän vinkin, istun tuolilla jalat harallaan ja koira tuodaan ihan kiinni omaa haaroväliä ;). Tällä saadaan kai sitten tiivis luoksetulo. Koskapa en vielä ihan nameja uskalla antaa, hän saa ruokansa treeneissä.

Harmi kun ensi viikko on taas niin tiivis töiden osalta että illat olen melko poikkipuhki. Muistan joskus lukeneeni erään intohimoisen koiraharrastajan blogista kuinka ei ole tekosyitä jättää koiraa treenaamatta. No, tämä on tietysti erinomaisen helppoa ihmiselle jolla ei ole lapsia, ei omakotitaloa, ei mene työmatkoihin toista tuntia, ei ole muuta harrastusta, ei ole sairautta jolloin on tyytyväinen että pääsee edes kävelemään. Ja parisuhdettakin täytyisi hoitaa ettei näe toista pelkästään aamulla tai illalla. Nämä siis kaikki ovat tekosyitä hänen mielestään. Koira menee siis kaiken edelle. Omasta mielestäni silloin ollaan jo aika lailla hakoteillä jos esim. lapset ovat tekosyitä tai terveys :(. Itse olen sitä mieltä että jokainen treenaa koiraa omaan tahtiinsa, itse asiassa en mäkään jokaista treenikertaa tänne blogiin kirjoita, tuskin se ketään edes kiinnostaa .... Ei ole oikeata tapaa treenata, tiedän mm. sm-tason kisaajia jotka eivät suinkaan treenaa joka päivä, väliin voipi olla jopa viikko väliä jolloin koiran elimistö saa levätä. Jokainen treenikertahan on koiralle stressi josta palautuminen kestää 3-5 päivään ja voi vain kuvitella mitä ihmisenkin elimistölle tekee jos olet kuukaudesta toiseen jatkuvassa stressitilassa. 

Mutta tämä tällä kertaa, eletään koiriemme kanssa niin kuin itse parhaaksi näemme ja vaikka koiristani kovasti pidän, niin mulla tulee lapset, työ, parisuhde, oman talon ja pihan kunnossapito ja oma terveys AINA ennen koiraa.