Innostuin viemään Nessan karhutestiin joka oli täällä Mäntässä lauantaina 13.8. Ilma oli ihmisiä ajatellen kurja, vettä satoi eikä ollut mikään lämmin mutta varmasti ihanteelinen koirille. Melkoisia yllätyksiäkin nähtiin, 1 laumanvartija (oisko ollut tiibetinmastiffi) meni sudelle aivan toimintakyvyttömäksi. Yksi collie haukku ilveksen oikein tosissaan ja testaajakin sanoi että todella harvinainen collie. Halusin siis nähdä onko Nessa todella niin rohkea mitä antaa ymmärtää.

Testissä oli ensin alkuhaastattelu, testaaja kysyi harrastuksista ja onko lt käytynä. Ja ketkä olivat tuomareina. Sitten testiin. Käskystä kävelin karhun jätöksille jotka Nessa haisteli todella tarkkaan ja lähti jäljelle. Kun karhu tuli näkyviin, mun piti pysähtyä ja päästä liina pitkäksi. Ja mitä tekee Nessa - tyttö näytti mistä hänet on tehty! Ihmettelin kun Nessa aina juoksi mun takaa ja jatkoi karkoitusta ja jälkeenpäin testaaja sanoi että koira palauttaa itseensä. Kun testi oli ohitse ja odotin testaajaa että yhdessä kävelemme palautteenantopaikalle, niin testaaja sanoi mun luo tullessaan että nyt tarttee sanoo että menee hovawarttien parhaimistoon tuo koira ;) Hoffeilla on kuulemma luonteet huonontuneet tosi paljon tässä vuosien varrella ja hänelle oli todella yllätys nähdä tervepäinen hoffi. Nessa pitää huolen tositilanteen eteen tullessa että omistaja pääsee turvaan.

Kun saavuimme yleisön luo palautteenantopaikalle, testaaja sanoi että tämä hovawart tarttee taputukset! Yleisö oli aivan täpinöissään Nessan käytöksestä. Testaaja sanoi mulle että tässä yleisössä on varmasti monta ihmistä jotka lähtisivät mun koirani kanssa vaikka minkälaiseen karhumetsään! Nessa oli tervepäinen koska peruutti kun karhu katsoi ja tuli kohti. Ja testaaja ihmetteli koiran palautumiskykyä suuresti. Palautteenantopaikalla Nessa nojaili ihmisiin ja sai kyllä rapsutuksia. Mun naapuri tältä kadulta (hänellä kultsu ja 2 tolleria) sanoi että kyllä heidän poikiensa nyt kelpaa kun naapurissa asuu noin rohkea tyttö ;)

Tässä Nessan tulos ja alla linkki itse testiin.

14021590_10155064669439057_7090420128101

https://www.youtube.com/watch?v=zN1rwvhQc4c