Jes, vihdoinkin pääsin blogiini. Tietsikka alkaa sanoa sopimusta irti eikä päästä muokkaamaan kotisivuja eikä päästä blogiin eikä stabifoorumiin - hoffifoorumiin kyllä pääsee - rasisti! Ruotsissa tuli sitten käytyä ja matka oli kerrassaan fantastinen. Laivamatka mennen tullen sujui hienosti, tosin Anni ei suostunut menemään kannella olevaa hiekkalaatikkoa lähellekään ja illalla sitten pissasi hytin laittialle ..... Takaisintullessa ei pissannut edes sinne. Kanakoirien sekä stabien erkkarit pidettiin erittäin upeassa paikassa jonkun linnan pihalla. Ilmat olivat suotuisat ja varjopaikkaa tuli haettua useasti. Iltasella sitten käsivarret punoittivatkin mukavasti. Ekana iltana käytiin Sinikan ja Mantan kanssa uimassa meressä (jota luulin kyllä ekaksi järveksi ...) ja suoritimme myöskin pesutoimenpiteet siellä. Kävin toki reissun loppupuolella vielä testaamassa yhteissuihkut. Toisesta ranasta tuli vain kylmää vettä ja toisesta tuli tosi kuumaa. Mun oli kyllä varrottava sen aikaa että Iina sai pestyä sillä Iinan suihku kylmeni heti kun aukaisin oman suihkuni .... Illat vietot vähän aina venyivät kun seura oli niin mukavaa mutta ehtiihän sitä lomalla nukkua. Gälön mökkimajoitus oli erittäin mukava, ainoa miinus oli ulkovessat joissa tyhjennys vähän tökki. Viimeisenä aamuna sitten alkokin vähän vettä rapsahdella mutta heräsin Annin kanssa aikaisin ja silpaisimme sellaisen 4.5 km lenkin vielä kallioisessa maastossa. Ja ne punkit! Takaisin tullessa laivalla otin Annista yhden punkin ja Sinikka otti 5-6 punkkia. Muillakin niitä punkkeja oli ihan riittämiin.

Tuliaisiakin meidän porukalla oli: Mellalla ja Villellä Ruotsin sertit erkkarista (kanakoirat) ja ite mv-näyttelyissä kaikki saivat erin ja Luna vielä vara-sertin sekä vara-cacibin. Niistäkin siis täytyi kilpailla eivätkä tulleet kuten Suomessa. Nuorten luokan voittaja sai cacibin ja sertin joten Luna joka tuli nuortenluokassa toiseksi, meni tämän koiran sijasta kilpailemaan muiden luokkien voittajien kanssa kehään ja pesi ne kaikki :). Kaikilla meni muissakin näyttelyissä hyvin ja eriä saatiin. Piti sitä sitten tietysti ostaa eriruusukekin paikan päältä....

Eilen oltiin Lammilla Tammelinin Raijan tuomaroitavana. EH tuliaisina kuten odotinkin. Sadekin taukosi sopivasti kun sinne päästiin ja loppupäivän sitten aurinko porotteli aika kuumasti. Mulla on lainassa työpaikan Toyota Yaris, se on kätevä kun sinne mahtuu tuo koirahäkki mutta siinä on yksi aika iso miinun: ilmastointi puuttuu! Joten Lammilta takaisin ajellessa Anni huohotti aika lailla. Mun oma Nissan on lainassa Miikalla kavereineen kun lähtivät Lemmenjoelle kalaan! Tammelin sanoi vielä arvostelun päätyttyä että sulla on kiva koira! Mukailin vain häntä että näinhän se on. Kehän laidalla aikamoista älämölöä pitivät muut omistajat kun Tammelin ei arvostanut heidän koiriaan ollenkaan. Eräskin omistaja kertoi koiransa olleen Ruotsin erkkarissa ROP ja nyt tuli H. No, pistäköön tuomarin muistiin ja karttakoon kaukaa - kyllä näitä ihmisiä on nähty jotka haukkuvat tuomareita kun oma koira ei pärjää. Itse olin tyytyväinen EH:n ja myös sen kerroin.

Tänään aurinko on paistellut (kuten kyllä myös eilen) ja ihan pikkulenkkiä vaan olen tehnyt koirien kanssa. Illemmalla piti sitten lähteä kunnon lenkille niin huomasin että Nuppu ontuu toista etujalkaansa. Ei sitä aristanut mitenkään, ei ollut turvonnut eikä kuumottanut. Täytyy seurata sitä onko vain nyrjähtänyt. Nyt kun tuosta lähti makaamasta niin ontui aikalaillakin ja pitää sitä hassusti vähän tuonne sivullepäin. Toivottavasti se on tosiaan vaan nyrjähtänyt tuossa tarmokkaassa vartioinnissa.  Huomenna lähdenkin ensi viikoksi koirien kanssa Suodenniemelle rauhoittumaan ja viettämään loman viimeisiä päiviä.