Toissa iltana huomasin että Nuppu nieleskeli jonkun hetken - ois pitänyt raksuttaa... Nimittäin viime yönä sitten alkoikin kipukohtaukset taas. Ei muuta kun heti päivystävälle. 3 kk täysin oireeton ja nyt kun lisäsin rasvaa ruokavalioon, kipu alkoi. Eli rasvatonta loppuelämä Nupulle. Päivystävä lääkäri ja hoitaja ihmettelivät kuinka kiltti Nuppu oli kun antoi kaiken tehdä.

Päivystävän lausunto:

Nuppu tuotiin Tuhatjalkaan koska sillä oli kipukohtaus joka saattaa liittyä sillä epäiltyyn krooniseen haimatulehdukseen. Nupun vatsan alaosassa tuntui kipeä kohta mutta vatsassa ei tuntunut kiertymän aiheuttamaa turvotusta. Nupulta otettiin verinäyte, josta tutkittiin hematokriitti. Hematokriitti oli ylärajoilla (55) joten Nupulle annettiin varmuuden vuoksi vielä nestettä nahan alle jotta haiman verenkierto ei vaarantuisi. Lisäksi annettiin opioidikipulääkettä, pahoinvoinninestolääkettä ja mahansuojalääkettä. toimenpiteet olivat ensiapuluonteisia, ottakaa huomenna yhteyttä hoitavaan eläinlääkäriinne ja keskustelkaa jatkohoidosta.

Aamulla soitin heti kun mahdollista Raholaan ja sain ajan klo 14.00. Nuppu oli haluton liikkumaan aamulenkillä ja annoin sille hieman keitettyä riisiä, jota ei meinannut oikein syödä. Lisäksi vinguskeli aika paljon.

Ell lausunto:

"Nuppu oli saanut yöllä kipukohtauksen ja kävi päivystyksessä. Nuppu oli nesteytetty ja sai kipulääkityksen, oksennuksen estolääkityksen ja mahansuojalääkkeen. Tänään vielä hieman kivuliaan oloinen, vingahtelee. Yleistutkimuksessa Nuppu aristi etuvatsaansa melko voimakkaasti ja ultratessa haiman aluetta oikealta kylkikaaren alta. Nuppu läähättää kovasti ja syke on hieman kiihtynyt. Muuta normaalista poikkeavaa ei ole todettu. Ultraäänitutkimuksessa todettiin muutoksia haiman alueella. Oireilu liittyy hyvin suurella todennäköisyydellä Nupulla epäiltyyn krooniseen haimatulehdukseen, joka on nyt akusoitunut, todennäköisesti siitä syystä että Nuppu on saanut runsasrasvaisempaa ruokaa.

Krooninen haimatulehdus on pysyvä vaiva jota ei voida parantaa. Oireita voidaan helpottaa niiden ilmaantuessa mutta oireiden uusimisen välttämiseksi on erittäin tärkeätä että Nuppu pidetään jatkossakin vähärasvaisella ruokavaliolla. Nuppu sai vastaanotolla runsaasti nesteitä nahan alle (2 ltr) ja kipulääkettä pistoksena sekä pahoinvoinninestolääkettä joka stimuloi myös suoliston toimintaa ja sitä kautta helpottaa Nupun oireilua. Lääkitystä jatketaan kotona ohjeen mukaan.

Palataan takaisin aikaisemmin käytettyyn vähärasvaiseen ruokavalioon. Tänään Nupulle annetaan vain riisiä, hyvin pieninä annoksina, huomenna ruokaan voi lisätä maustamatonta kanaa ja vähitellen palataan normaaliin vähärasvaiseen ruokaan. Hoitaja soittaa teille huomenna klo 8. Oireilun pitäisi alkaa nopeasti helpottaa. Mikäli näin ei käy, tarvitaan jatkotutkimuksia."

Että sillain. Fiilarit on tositosi maassa, huomenna pitäisi lähteä Houtskariin mutta lähdöstä ei tule mitään ellei Nupun olo ole parantunut huomiseen. toivon kyllä sydämestäni että neitosen olo pian helpottuisi. Nyt vielä hieman vinguskelee todennäköisesti tuon nesteytyksen aiheuttaman turvotuksen vuoksi.