Maanantai-aamuna sitten aikaisin oli lähtö Hesaan kohti Ecerö Linen terminaalia. Nuppu oli ihan masentuneena eteisessä kun huomasi että taas se mamma lähtee johonkin ja kun oltiin lähtökunnossa, sanoin neidille että Nuppu pääsee mukaan. Siitähän se riemu repesi Nupulle, alkoi korista sillain kun se aina korisee kun on hyvä olla ja lähtökuume oli kova sillä. Satamassa annoin koirille aamuruoat ja sitten laivaan. Nupulla oli kuonopanta ihan sen takia ettei sillä ole niin kova kiire ja hienosti koirat kulkivatkin tuossa sivussa. Paitsi että Nupulla meinasi silti olla kova kiire laivaan. Hytissä Nuppu hieman ihmetteli et mikä tää paikka on mutta tovin päästä molemmat alkoivat nukkua, sängyllä tietenkin. Eikä yhtään ihmetelty käytävästä kuuluvia ääniä.  Vähän kyllä molemmille tuli mua ikävä kun likat olivat hytissä ja itse kävin hieman shoppailemassa.

Satamaan päästyämme sade onneksi taukosi, kyllä olikin satanut kun joka paikka oli täynnä valtavia lammikoita. Kävimme kävelemässä ja Hesessä syömässä kun hotellihuone luovutetaan tietysti vasta klo 15 ja laiva oli satamassa jo klo 11. Niin kauan käveltiin kun Miljan kengät alkoivat sattua ja loppuaika istuttiin Tallinkin terminaalin edessä ja kylmä tuuli puhalsi. Hotellihuoneeseen kun menimme niin huomasin että Annilla on aika hyvä muisti. Hotelli oli näet sama kun Eestin voittaja -matkalla. Anni suuntasi heti sen huoneen ovelle missä silloin majoituimme :). Mentiin pari huonetta eteenpäin ja meillä olikin ihan kivan iso huone johon koiratkin kävivät heti makoilemaan. Meidän piti ottaa sellaiset tunnin tirsat mutta ne venähti sitten 2 tunniksi.

Koirat olivat tosiaan kun kotonaan, eivätkä hotellissakaan käytävän äänet yhtään häirinneet. Syömässä kävimme vuorotellen, minä yksin ja tytöt yhdessä. Menimme aikaisin nukkumaan kun oli ollut pitkä päivä. Koirat nukkuivat hyvin yönsä. Ruoat annoin koirille vuorotellen kylppärissä ja hyvin nuo halparuoat maistuivat.

Seuraavana päivänä lähdimme kiertämään Vanhaa Tallinnaa ja koirat olivat niin hienosti. Kulkivat kiltisti vasemmalla sivulla, Anni minun ja Nupun välissä. Ukkoskuurokin yllätti ja hieman tuo arvelutti Annin vuoksi. Olin kyllä huomannut että Anni ei pelkää ukkosta sisällä mutta nyt tilanne oli toinen kun oltiin ulkona. Mutta ei Anni pelännyt yhtään. Se on kyllä ihme kun muuten paukut pelottavat enkä ole nyt pariin kuukauteen antanut homeopaattipillereitä sille.

Tytöt kävivät kaupoissa shoppailemassa ja minä odotin koirien kanssa ulkona ja jälleen Nuppu yllätti. Siinä se makasi kaupan edustalla kuono maassa ja ihmiset kävelivät ohitse, toiset kulkivat jopa melkein Nupun kuonon vierestä eikä tyttö tuumannut mitään!

Takaisin laivaan mennessä Nupulla oli taas kova kiire eikä ihmispaljous tehnyt mitään kummallekaan koiralle. Hyttiin päästyään, koirat menivät heti nukkumaan, Anni sängylle ja Nuppu majoittui veskin kylmälle laattalattialle. Tulomatka meni yhtä hienosti kuin menokin, ellei vielä paremmin. Kotio oli kiva päästä.

Nuppu on nyt saanut siis keitettyä broitsua sekä riisiä. Sain Kirsiltä vinkin vielä pellavasiemenlimasta joten sitä olen antanut yhdellä aterialla päivässä. Olin yhteydessä myös homeopaatti-Minnaan ja hän oli myös sitä mieltä että Nupulla saattaa olla ummetusta. Epäili myös paksusuolen laajentumaa. Tämä voi kuulemma tulla tukoksesta (voimakas kipukohtaus Nupulla reilu vuosi sitten) tai nukutuksesta (tyttö on steriloitu) ja Minna määräsi rakeita jotka tänään sitten kävin hakemassa. Niitä syötetään 1 rae 5 päivän ajan ja pidetään parin viikon tauko, jolloin olen yhteydessä Minnaan jälleen.

Olen antanut Nupulle nyt normaaliruokaa, tosin pariin päiväruokaan lisään joko kaurapuuroa tai riisipuuroa hieman. Eilen illalla annoin Nupulle hieman liian paljon ruokaa eikä tyttö tullut yhtään kipeäksi! Ja kun oikein tunnustelee, niin ehkäpä kylkiluiden päälle on tullut hieman jotakin muuta kun nahka. Kakat Nupulla on olleet aika kostean oloisia joten ehkä tämä tästä. Ensi viikolla kuitenkin soittelen Juliskalle kuulumisia.