Veterissä otettiin neidistä eilen verikokeet, röntgen sekä ultrattiin mahalaukku. Nuppu osaa käyttäytyä sitten niin mallikkaasti - ihan olin ylpeä siitä. Verikoetta otettaessa seisoi liikkumatta koko ajan. Röntgeniin nostin sen hoitajan kanssa ja kippasimme siihen kyljelleen, eikä neiti edes yrittänyt siitä pyristellä pois vaan oli rauhassa kuvan ottamisen ajan :) . Eläinlääkäri heitti heti haimatulehdusepäilyn ja röntgenissä näkyi haimassa jotakin epäilyttävää, tarkemmin el ei osannut sanoa mutta ei ollut ihan normaalin näköistä. Mahalaukussa oli hieman kaasuuntumista merkkinä siitä että mahalaukku on ärsyyntynyt ja  lisäksi siellä näkyi jotakin sälettä. Todennäköisesti rustoluun palasia sekä puunpalasia kun Nuppu on ollut hirveän innokas puunpilkkoja viimeaikoina. Ne ehkä ärsyttävät mahalaukkua. Tulehdusarvot olivat kuitenkin normaalit, samoin verensokeri. Haimatulehdus kuulemma nostaa verensokeria. Nuppu sai 2 pussia nesteytystä sekä 3 piikkiä; kipulääke, antibiootti ja pahoinvointilääke. Ihmettelin tuota pahoinvointilääkettä mutta koska Nupulla suoli toimii niin lääkkeen tarkoitus on tervehdyttää mahalaukun limakalvoja ja varmistaa että mahalaukussa oleva tavara tulee takapäästä ulos. Nesteytyksen aikana Nuppu alkoi hieman hermostua koska iho alkoi pingottaa tipan alla. 2 kertaa lähti tippakin irti ja toisella kerralla hieman repäisi pintaverisuonta koska verta tipahteli lattialle. Mutta saatiin onneksi "pussit tyhjäksi". Sen jälkeen el vielä ultrasi mahalaukun ja kaikki näytti kovin normaalilta. Nuppu on aikas jännittynyt ultran ajan kun piti olla selällään v-muotoisessa pehmusteessa mutta oli kuitenkin paikoillaan. Kotihoidoksi tuli 3 piikkiä jotka pitää antaa tänään - hui - ja huomisesta alkaen 2 antibioottia päivässä 2 vkon ajan. Huomenna maanantaina saa myös tietää verikokeiden tulokset. Ja koko lysti oli 275 e - kiitos ja hei!

Haimatulehduksen toteaminen on kuulemma hankalaa koska näyte lähetetään jenkkeihin asti ja se kestää siellä pahimmillaan 1-2 kuukautta. Lääkitys pitää aloittaa heti eikä vasta silloin kun tulokset tulee. Nuppu oli siis eilisen päivän paastolla, vettäkään ei saanut antaa kun vaan kielen kostukkeeksi. Makoili illalla omissa oloissaan, tunki itsensä mm. Annin kevythäkkiin jonne mahtui juuri ja juuri. Siellä neiti sitten nukkui ja Annia keljutti kovasti. Häkki on ollut meillä nyt tuolla olkkarissa ihan Annin tutustumista varten ettei sitten näytelmissä ole ihan kauhuissaan kun sinne laitetaan.

Aamulla annoin Nupulle hieman gefilus-piimää eikä näytä mitään oireita tulleen. Illaksi keitän sille hieman lihalientä sekä "riisilimaa". Huomisesta saa pikkuhiljaa antaa hieman kiinteätä ruokaa. Nuppu muuten oli oksentanut perjantain iltaruokansa koska aamusella näin sen jotakin syövän pihalta ja ampaisin tietysti katsomaan mitä se on. Tavara oli sitä perjantairuokaa. Aamulenkillä kulki nätisti mutta jotenkin siltä oli puhti pois kun kulki vierellä ja läähätti kovasti. Edelleenkään en ole sen nähnyt tekevän tarpeitaan mutta peppukarvoista voi päätellä että ainakin parafiiliöljy tulee läpi. Nyt sitten neitiä seurataan ja varsinkin jos koira menee veltoksi tai oksentaa sellaista tavaraa että ei tiedä tuleeko se kummasta päästä. Silloin pitää lähteä ja välittömästi hoitoon. El esitti aika erikoisen kysymyksen kun kerroin että koira barffaa, hän nimittäin kysyi: onko joku syy miksi koira barffaa ... Olisi varmaan tyrkyttänyt kalliita nappularuokia mukaan. Itse asiassa päivittelin siellä odotellessani kun ihmiset ostaa ihan hirveesti kalliita "laihdutusruokia", purkissa ja nappuloina. Voi hyvää päivää sentään, kyllä meitä on joka junaan..

Tänään olisi ollut Piffien raunioreenit mutta menen sinne nyt ilman koiraa. Ensi lauantain Kankaanpään näyttelykin jää sitten välistä, no pääasia että saadaan neiti kuntoon!