Eilen illalla Nupun vointi alkoi huonontua, vinkui ja oli levoton ja soitinkin illan suussa päivystävälle eläinlääkärille joka kehoitti tulemaan vastaanotolle. Jouduimme hetken odottamaan vuoroamme ja kun pääsimme sisään, eläinlääkäri sanoi miltei kättelyssä että Nuppu kuuluu nyt sairaalaan. Hän soitti Hesaan ja keskusteli siellä jonkun lääkärin kanssa englanniksi oireista. Lääkäri oli myös sitä mieltä että sinne. Sinne sitten lähdin lähetteen sekä muiden lausuntojen kanssa ajelemaan klo 21.30. Itsekin huolestuin vastaanotolla sillä Nuppu oli siellä selvästi pahempi kuin kotona (stressi varmasti pahensi tilaa), häntä oli aivan koipien välissä vatsaa vasten, koko takapää tärisi, kuola valui, läähätys ja vinkuminen oli hirveätä ja katseli jatkuvasti takapäähänsä. Ell pelkäsi että Nuppu saa kipushokin mutta hän ei uskaltanut antaa matkalle kipulääkettä ettei sillä ole sitten haittaa jatkohoitoa ajatellen. Kanyylin laittoivat Treella jo jalkaan.

Päivystävä ell

" Nuppu tuotiin päivystävälle eläinlääkärille koska kipuilu oli pahentunut iltapäivän eläinlääkärikäynnistä. Klinikalla Nuppu oli hyvin levoton, läähätti ja  aristi voimakkaasti etuvatsan tunnustelua. Omistajan kanssa päädyttiin siihen että Nuppu lähtee Yliopistolliseen eläinsairaalaan jatkotutkimuksiin. Pikaista paranemista Nupulle!"

Kyllä oli elämäni pisin matka Hesaan. Nuppu vinkui autossa, mutta rauhoittui ja kävi maata jolloin minä pelkäsin että tyttö on mennyt kipushokkiin.... Perillä navigaattori ajelutti vielä ihme pikkukatuja. Eläinsairaalassa olimme 23.20. siellä kyseltiin tiedot ja hoitaja tunnusteli Nuppua, mittasi lämmön. Sanoi ennen lämmön mittausta että tämä on kyllä tosi inhottavaa mutta Nuppu ei ollut millänsäkään, olihan tuo jo 4:s kerta vuorokauden sisällä. Edelleenkään ei ollut lämpöä. Hoitaja lähti sitten viemään Nuppu eläinlääkärille ja minä menin aulaan odottamaan. Lääkäri tuli sinne keskustelemaan kanssani ja sanoi että Nuppu otetaan teholle nyt yöksi ja kysyi mitä toimenpiteitä saa tehdä. Annoin luvan kaikkeen minkä näkevät tarpeelliseksi. Lääkäri totesi että Nuppu tuntuu olevan tosi kiltti koira ja he kyllä pärjäävät. Kerroin että Nuppu on aika kiinni minussa eikä ole ollut ilman minua vieraissa paikoissa mutta lääkäri sanoi että yllättävän hyvin ne koirat sopeutuvat - yksikään kuulemma ei ole vielä suruun kuollut .... Lääkäri haki vielä Nupun kaulapannan ja hihnan minulle ja takaisin lähdin ajelemaan klo 00.15. Kyllä oli kurja olo kävellä sairaalasta hihnan ja kaulapannan kanssa ..... Laitoin vielä Jennille ja Päiville viestit kun tuntui että jollekin on pakko kertoa.

Takaisin tullessa pääsin vielä puhaltamaan Hämeenlinnan motarilla :).

Tänään odotin soittoa koko päivän ja päättelin että ei siellä ainakaan mitään hälyyttävää ole tapahtunut kun näin kauan kestää. Iltapäivällä soitto sitten tulikin ja kerrottiin että haimakoe oli positiivinen eli krooninen haimatulehdus on nyt totta. Perna oli suurentunut ja munuaisissa jotakin muutoksia. Tosin perna on ilmeisesti suurentunut tuon tulehduksen takia ja munuaisissakin muutokset saattavat johtua jo iästä. Nuppu saa edelleen suoneen suoraan kipulääkettä ja haluavat pitää hänet vielä yhden yön tehohoidossa. Tyttösen olo on kohentunut ja tasaantunut mutta eivät siis uskalla ottaa vielä kipulääkityksestä pois. Huomenna ottavat vielä ulostenäytteen josko olisi joku bakteeri koska heitä huolestuttaa hieman tuo laihuus. Kerroin kyllä että olen antanut alkuvuodesta vähärasvaista ja puhelimessa oleva hoitaja oli sitä mieltä että sillä saattaa olla osuutta laihtumiseen. Mutta lihasten katoaminen on kyllä mysteeri.... Sanoin vielä kerran että kaikki kokeet on otettava mitkä parhaaksi näkevät. Hoitaja selitti kustannuksia ja tuli ihan mieleen että voi niitä ihmisparkoja joilla ei ole rahaa eivätkä saa sitä mistään. Yksi yö tehohoidossa maksaa 500-600 euroa, siihen tulee päälle kaikki kokeet. Onneksi itsellä on säästöjä juuri tällaista varten. Täytyy kysyä nyt tuo ruokinta, todennäköisesti siirryn nappularuokaan Nupun kanssa. En enää ikinä halua neitoselle tällaista olotilaa ja koska krooninen haimatulehdus ei parane eikä sitä voi hoitaa muuta kuin ruokavaliolla niin neitonen saakoon parasta mitä voi saada! Äidin THE KOIRA!

Huomenna menen Annin kanssa Luhtaanrantaan Piffitapahtumaan klo 12.00 ja heti kun soitto tulee Hesasta, lähden neitosta hakemaan kotiin äidin kainaloon.