Mulla oli eilen kevään viimeinen koulutuskerta Piffeissä. Talvi on ollut todella otollinen reenaamiseen, mutta sääliksi käy hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita .... No eilen sitten alkoikin ripotella vettä mutta onneksi koulutettavat ei oo tehty sokerista vaan kiitettävästi heitä paikalle tuli! 

Reenien jälkeen mentiin taas Sääksjärvelle hakuilemaan, pidettiin vähän palaveria Pelastuskoirien kanssa kun heilläkin on luvat samoille maastoille kuin meillä ettei mennä toistemme alueille. Mukavasti oli taas porukkaa, tais olla 8 koiraa. Tallattiin sitten 70 metrin rata kun yleensä on tallattu normikisarata. Ja siinä olikin jokuselle koiralle, Nessa mukaan lukien, hieman haastetta. Nessa alkoi viidessäkympissä vähän miettiä et mikä juttu tää on mut hyvin pian hoksasi jatkaa työntekoa. Ja sieltähän se eka löytyi, tämä oli siis haamu kun on jokunen viikko viimeisistä reeneistä. Toka maalimies oli sitten täysin piilossa, verkon alla ja aivan ilman apuja ison kiven takana. Ja Nessahan teki töitä niin hienosti ettei kauaa nokka tuhissut kun oli maalimiehen luona. Kolmas oli äänellä taas siellä seittemässäkympissä - ei mitään ongelmaa. Muistin jopa lähetysten välissä olla koskematta koiraan ;) paitsi kerran Nessa meinasi varastaa ja laitoin käden sen eteen joten palasi nopeasti takaisin istumaan.

Annilla on molemmat myös seittemässäkympissä ja se tyttö jaksaa. Eka oli haamu ja toka äänellä ja kauaa ei mennyt kun molemmat nousi. Anni tykkää tästä aivan hirveästi, kun odottelimme vuoroamme, neiti vinkuin ja yritti väkisin mennä vaan keskilinjalle päin. Ja taas normivinkaisu häneltä pääsi kun annoin ukko-käskyn.

Harmittavasti parikin eri ulkopuolista kouluttajaa haluaa tulla katsomaan meidän hakureenejä, missä vaiheessa mennään ja miten jatketaan kunkin koiran kohdalla ja sitten myöhemmin tulevat katsomaan miten ollaan taas edistytty. Ja meillä nyt on kaikki tosi epävarmaa.

On mulla hienot tytöt ja vauhtia piisaa, molemmat irtoo tosi hyvin ja tekee töitä tosissaan, ei luovuta kesken kaiken. Kun nyt päästäis tästä juoksu- ja astutushässäkästä niin syksyllä käytäis kävelemässä BH läpi.

Eikä muuten vieläkään juoksuja ;)