ja kiirusta pitää niin ettei edes blogia kerkiä päivitellä.

Nupulle kuuluu tosi hyvää. Syö normibarffia, olen jo lisännyt pellavasiemenöljyn päivittäiseen ruokaan, sekä antanut jo hieman rasvaista lihaa. Neiti on lisäksi saanut painoaan takaisin. Juliskan kanssa juttelimme Nupun voinnista ja hän ei ihan heti sitä kroonista haimatulehdusta kuitenkaan haudannut. Oireet ilmeisesti palaavat rasvasta joten niitä lisätään nyt pikkuhiljaa. Kerran päivässä Nuppu saa siis pellavasiemenlimaa massun toimintaan. Olen sitä antanut Annillekin kun tuntuu senkin kasat olevan aika kuivia. Juliska pyysi minua aina silloin tällöin käymään asemalla punnittemassa Nuppua että saadaan kilot heidänkin tietoihin. Alkuviikosta käynkin sitten eka kerran Nupun punnittemassa.

Annin kanssa käytiin sunnuntaina Vesilahden ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli Anita Maljanen, vanha hieno rouva. Katselin hetken aikaa rouvan tuomarointia ja mieli laski kummasti kun hän jakoi huolella punaista nauhaa. Juttelin siinä erään naisen kanssa jolla oli irlis ja hän kertoi että tämä tuomari on liiketuomari. Harjoittelin siinä sitten Jennin ohjeiden mukaan Annin seisottamista ja Anni otti rennosti nukkuen nurmikolla. Vesilahden näyttelyssä on hyvä juttu se että kehät ovat sellaisella nurmikentällä jota ei niin kauhean hyvin hoideta, ilmeisesti se leikataan näyttelyä varten. Joten siellä on sellainen kiva 10-20 cm sänki ja se passaa meille. Anni nimittäin ei silloin peitsaa! No, tulihan se meidänkin vuoro mennä kehään ja tuomari totesi heti alkuun ettei ole kovin montaa tämän rodun edustajaa arvostellut elämänsä aikana. Nähnyt on kuulemma enemmän. Sitten tuomari kysyi että onko tyttöä mitattu koskaan ja sanoin että joskus on. Siinä vaiheessa tuli mieleen pari ärräpäätä ..... Anni hieman väisti mittalaitetta ja täti sai mittaustulokseksi 43 cm! Johan Anni on 2 vuotta sitten mitattu 44 cm:ksi. Alusta nyt oli siis mitä oli. Mutta yllätys, täti ei tuumannut mitään korkeudesta! Juostiin ympyrää ja eestaas ja seisottiin ja Anni seisoi tosi hienosti niillä sijoillaan mihin sen laitoin. Kiinnitin siis erityistä huomiota etujalkoihin kun Jenni opasti että kun jalat ovat suoraan alla niin rinta tulee hyvin eteen. Ja näinpä arvosteluun tuli että eturintaa löytyy .... Lisäksi Jenni neuvoi kuinka takajalat saa helposti niin että kulmaukset ovat hyvin, tosin Jenni sanoi että Annilla on hyvät kulmaukset. Ja oli siis aika hienoa kun Anni seisoi siinä niin hienosti liikkumatta. täti juoksutti vielä kerran ympäri ja Anni juoksi kyllä vähän laiskasti, kuuma päiväkin kun oli. Yllätys olikin sitten melkomoinen kun kehäsihteeri kysyi että saako ottaa sertin vastaan! Yes, siinä se sitten tuli se Annin neljäs ja viimeinen serti. Ei tartte enää näyttelyissä ravata paitsi ihan omaksi iloksi tässä lähinäytelmissä. No, voittajaan kai on pakko mennä :). Ryhmäkehässä tuomaroi Markku Santamäki joka jossain näyttelyssä oli esitellyt stabin saksalaisen pihakoirana, hän oli ollut myös sitä mieltä ettei ymmärrä miksi rotu on seiskaryhmässä. No, meidän ryhmä meni läpijuoksuksi, irliksen, bracon ja saksanseisojen kiilatessa heti jatkoon. Ryhmässä siis juoksi myös 8 ryhmäläiset.

Vesilahden palkinnot ovat aina mainitsemisen arvoiset. Tänäkin vuonna saatiin lasitavaraa eli Pentikin viinilasit ja kukkamaljakko. Itse sai vielä valita värinkin! Ja sitten tietysti se ruokasäkki joka meillä menee eteenpäin jollekin.

lauantaina oli Piskien mätsärissä kehäsihteerinä. Tuomarina oli Juha Kurtti josta ei sitten sen enempää ..... Hienosti Päivin Ruusa ja Paavo pärjäsivät, Paavo sai sinisen sen vuoksi että hieman oli täpinöissään kehään tullessaan mutta Ruusa-tyttö oli punaisten toinen (korjattu väärä sijoitus)! Onnittelut vielä kerran!

Ilmoitin Annin Pia Pursiaisen ( http://www.haukkuapila.fi) tokokurssille joka alkaa syyskuussa. Luvassa yksilöllistä opetusta koska ryhmään otetaan vain 4 koiraa. Tiistaina nimittäin oli PKY:n treeneissä ja Anni oli aivan hukassa. Tuli aika toivoton olo. Tässä se nyt on kun on laiskotellut kesän.

Tänään kävin koirien kanssa pk-kentällä. Nupulla oli hyvä tatsi kun ensin sain sen innostuun. Lopussa vedettiin toko läpi kisanomaisesti ja kontakti oli tosi hyvä. Otin myös hypyn, hyppäsi ekalla käskyllä mutta ennakoi taas istumista ... Huoh. Anni ei alkuun muka ymmärtänyt mitään ja otinkin lelun palkaksi jolloin koko juttu meni ihan läskiksi alkuun. Mutta sain siihen sen verran viettiä että seuraaminen ja perusasennot olivat ok. Liikkeestä maahanmeno - jaa mitähän siitä kehtais valehdella.... No, joka tapauksessa nyt alkaa tehotreenit, Nupun meinaan ilmoittaa johonkin kisaan syksymmällä kun ei enää ole kuuma.

Ensi viikonloppuna menenkin taas mh-kuvauksen B-toimitsijakurssille. Ihan kivaa mennä ilman koiria ja mukuloita. On itsellenikin vähän niinkuin lomalla olis :)