Unohdin kokonaan edellisestä että kävihän Nessa luonnekuvauksessakin. Kuvaus meni niin kuin oletin, toki yllätyksenä tuli että ei lähtenyt vieheen perään vaikka on saalisviettinen. Kuulin yhdeltä testinohjaajalta että eivät sinne lähde usein edes vinttikoirat vaikka radalla ajavat viehettä ;)

No, tässäpä testi minun näkökulmastani:

Tutustuminen sujui hyvin, Nessa otti testinohjaajan hienosti kontaktia, uusia ihmisiä kun oli Pasi hänelle. Pasin mukaankin lähti reippaasti mutta takaisin tullessa olikin jo kova kiirus mamman luo. Pasi sanoikin että sulla on vetokoira! Käsittelyä Nessa ei hyväksynyt vaan väisti oikein kunnolla. Tästä syystä rasti tuli kohtaan: väistää muristen vaikka eihän sieltä mitään murinaa kuulunut. Tätä hieman protestoin koska ihmiset vetävät omat johtopäätöksensä tämmöisestä mutta näin se vaan kuulemma menee jos koira ei anna yhtään koskea. Alkuleikki meni hyvin, Nessa oli todella innokas ja yritti saada lelua lennosta kiinni kun heittelimme sitä toisillemme. Kun lelu heitettiin pois päin, meni nopeasti luokse mutta tarttui hieman viiveellä leluun. Leikki toistettiin samoin tuloksin. Testinohjaajan leikittämiseen lähti hienosti, veti vastaan mutta kun tuli passiivinen vaihe eli Pasi lopetti leikin, niin Nessa lopetti myös ja tuumasi että leiki sitten ihan keskenäsi eikä lähtenyt enää leikkiin. No, sitten vieheelle eli ei lähtenyt perään, katsoi vaan että mikäs se siellä menee eikä kiinnosta mua. Aktiviteettiosiossa (3 min. seisomista paikallaan niin että omistaja on passiivinen) käyttäytyi tosi hienosti. Odotin että vinkuu (vilkas kun on) mutta oli todella rauhallinen tyttö!

Etäleikkijä ei kiinnostanut pätkän vertaa, ihan kun Nessa olisi tottunut noihin tyyppeihin joilla ei lääkitys ole ihan kohdillaan. KUn mentiin katsomaan leikkijää niin häntä heiluen otti kontaktia tyyppiin. Haalaria säikähti tietysti mutta ei väistänyt katsettaan. Katseli hieman kummissaan sitä ja kun menin haalarin eteen ja kyykistyin (prkl kun sattui polviini) niin tuli omatoimisesti katsomaan. Ohitukset sujuivat hienosti, ei kummallakaan kerralla kiinnittänyt mitään huomiota haalariin, ei tahdin vaihtelua ei mitään - hieno tyttö! Räminällä väisti kääntämättä katsettaan ja ampaisi heti katsomaan että mikä juttu tää nyt on. Samoin ohitukset sujuivat hienosti.

Aaveilla neiti olikin sitten todella tosissaan. Katseli molempia aaveita ja murina oli todella komeaa, niskakarvatkin pystyssä. Pysytteli koko ajan minun edessä tai tuli hieman sivulle, ei ollenkaan ollut menossa taakseni tai ottamassa muuten etäisyyttä. Kun päästin Nessan irti, kiersi kauempaa katsomaan edestä ja kun itse menin aaveen eteen ja otin hupun pois, tuli häntä heiluen - taas ihmisiä! Toinen aave olikin sitten helppo nakki. Ensimmäisen laukauksen kuuluessa kääntyi katsomaan ääntä kohti ja 3 muuta olivat kuin ilmaa. Jännäsin tätäkin hieman kun Nessalle ei ole ammattu 9 mm starttarilla ollenkaan, ainoastaan 6 mm. Loppuleikissä näkyi että hieman oli painetta ottanut eikä leikki ollut niin intensiivistä kuin alussa.

Summasummaarum - hieno tyttö mulla!