Ensin sitä muuta eli muisteellaas mitä sitä viime viikolla tuli tehtyä.

Maanantaina oli hakua. Jaakolan Kaarina halusi Hiskille hieman vieraita maalimiehiä ja LIli laittoi hoffiporukalle viestiä ja hetimiten tuli ryhmä täyteen. Oltiin Jyväskylän tien varressa. Nessa haki silmillään joten päätettiin että sillä otetaan vain hakuhajuja eli kävelen maalimiestä kohti ja heti kun koira saa hajun, päästän irti. Paitsi että mä en tiennyt milloin neiti saa hajun ja sitten kun sai hajun niin otin vierelle ja lähetin käskyllä. Ja pitäisi päästää heti irti ilman käskyjä .... No, enhän mäkään täydellinen ole :D. Seuraavalla kerralla siis monta maalimiestä ja koiran päästö heti irti.

Tiistaina olin, jaa missäs mä olin. Ei mitään muistikuvaa..... Eikä myöskään keskiviikosta mitään hajua .... Torstaina mentiin kuitenkin Lilin kans Glastonille vetään jäljet. Aika pitkän jäljen sai nurtsille tehtyä, huonompi homma oli se että jossain vaiheessa kesken jäljentekoa tuli koirap***t vastaan. Suurempia koitin potkiskella pois. NO, Nessan jälki meni senpäiväkseksi pyörimiseksi että ei oo tosikaan. Ei mitään tolkkua. Lopussa meni maahan mutta kun keppi oli vielä reilun metrin päässä, niin en hyväksynyt tuota vaan pyysin eteenpäin. Ja sitten saikin käskeä maahan. Huono treeni.

Perjantaina sitten pakkasin kamppeeni ja lähdin puolilta päivin kohti Piikkiötä, josta hain Tuijan ja Linsa-stabin mukaan Houtskariin. Lautoille päästiin aikas mukavasti, Korppoo-Houtskarilautalle oltiin viimenen auto joka pääsi siihen lauttaan - hyvä tuuri. Muuten olisi joutunut odottamaan tunnin. Perillä kotiuduttiin ja rupateltiin muiden kanssa. Koirat jäivät hienosti huoneeseen kun olin muiden kanssa. Nessaa ei voinut ottaa samaan huoneeseen ison porukan stabeja kanssa ja Anni yllätti niin että kun se näki Linsan, alkoi alistamaan sitä heti kovaan ääneen. Samoin oli joillekin muille stabeille heti pomoilemassa. Nessa muisti Linsan ja painimatsi meinasi päästä alkamaan.

Lauantai alkoi aamupalalla jonka jälkeen Vesa Nummi http://personal.inet.fi/koti/nummi/ piti meille luennon kanakoiran koulutuksesta. Sen jälkeen lähdimme pellolle. Vesa lähti jokaisen koiran kanssa harjoittelemaan hakua - siis linnunhakua. Siinä kuljetaan laajaa sikssakkia ja kun lähdetään toiseen suuntaan, kutsutaan koria pillillä mukaan. Kun tuli meidän vuoromme, olimme jo kulkeneet alkuun ja kun Vesa tuli, Anni nosti sen päiväisen metakan. Vesa totesi että sulla on kova vahtikoira. Vesa kysyi et voinko pitää koiraani irti ja totesin että kyllä voin, tottelee hyvin siihen pisteeseen kun näkee jäniksen. NO, Anni irti ja lähdettiin ensi kävelemään vasemmalle suoraan. Anni ei irronnut kovin hyvin, kääntyi koko ajan katsomaan antaako mamma luvan mennä pidemmälle. Sitten lähdettiin tekemään sitä laajaa sikssakkia. Anni irtosi n. 10-20 metrin päähän joka ei ole tarpeeksi. KUn käännyimme toiseen suuntaan, Anni pysähtyi ja kädellä näytin et tänne päin. Vesa totesi että sulla on koira hyvin käsissä. Lopussa Anni irtosi hieman paremmin mutta aika räpellystä se oli. Välillä lähti takaisin päin sinne mistä tultiin jne. Kun saavuimme muiden luokse, Vesa sanoi et tässä nähtiin tottelevaisuusmalli, vähän liikaakin tottelevaisuutta. Päivä oli todella antoisa ja erityisesti mieltä lämmitti Vesan paneutuminen jokaiseen koiraan. Illalla pääsi sitten saunaan ja pakkohan se oli uimassakin käydä, talviturkki kastelemassa. Iltaa jatkettiin nuotiolla makkaranpaiston merkeissä, koirat olivat autossa. Ja 22.30 aikoihin hain ne autosta, molemmat olivat nukkumassa. Luin vielä tunnin ennen nukkumaanmenoa, muu porukka valvoikin hieman pidempään.

Sunnuntai aloiteltiin jälleen aamiaisella ja sen jälkeen oli leikkimielistä kisailua koirien kanssa. Tosi mukavia leikkejä, Ensimmäinen oli vanha kunnon tuolileikki sillä erotuksella että tulirivien molemmille puolille vedetiin jälkiliinoilla rajat joiden yli koira ei saanut tulla. Jos koira tuli, niin se piti viedä takaisin liinan taakse ja juosta taas vauhdilla tuoleja kiertämään. Anni pysyi hyvin, alkuun hieman hätkähti kun kaikki rynnivät tuolille ja yritti tulla luokse mutta sitten jäi hyvin liinan taakse. Minä sitten jossain vaiheessa putosin kun istuin kahden tuolin väliin. Seuraava oli myös vanha kunnon peili-leikki sillä erotuksella että "peilin" luokse mentiin koirien kanssa ja kun peili kääntyi, myös koirien piti olla liikkumatta. Siinä me pudottiin aika alkuvaiheessa kun itse liikuin. Kolmannella leikillä koirat jätettiin taas jälkiliinan taakse, itse käveltiin n. 6-7 metriä ja kun tuomari antoi käskyn, kaikkien piti käskeä koiriaan luokse. Ja tässä siis voittaja oli se koira joka tuli hitaimmin luokse. Ei me tässä sitten pärjätty kun Annilla tuo luoksetuloa on aika nopea. Tuija oli kekseliäs ja kääntyi sivuittain Linsaan ja puhui todella hiljaa joten Linsa ei kuullut käskyjä siinä metakassa. Olisimpas tuon hoksannut niin oisin tehnyt saman.  Neljäs leikki oli myös kiva ja siinä saimme harjoitusta tuomarille esittäytyimisessä vaikka siinä ei mihinkään tuomarille esittäydyttykään vaan mentiin "kylään", koputettiin näkymättömään oveen ja käteltiin päivänsankaria. Annin kans kuljettiin "ovelle", pyysin sen istumaan ja sitten käteltiin jne. ja Anni istui hienosti koko ajan. Ai niin, siellä oli myös leikki jossa meidät jaettiin kahteen joukkueeseen ja molemmat joukkueet saivat 3 purkkia. Purkin alle piti laittaa juustonpala ja koiran piti etsiä se, sen jälkeen purkit sai luovuttaa seuraavalle joukkuetoverille. Me oltiin Annin kanssa joukkueessamme toisena pelaajana, ja piilotin purkin alle sen juustonpalan ja sanoin etsi. Anni löysi heti kyllä oikean purkin ja tökki sitä kuonollaan. En sitten huomannut että se oli saanut sen namin sieltä heti vaan pyysin uudestaan purkille ja neiti yritti kovasti etsiä lisää nameja. Onneksi tajusin sitten katsoa purkin alle ja huomasin että se olikin jo tyhjä ollut. Ei muuta kun seuraavalle. Tässä meidän joukkue voitti.

Lounaan jälkeen oli sitten vuorossa vain lautalle lähtö ja aina tuntuu kurjalta lähteä Houtskarista koska siellä on niin mukava olla. Lautoille päästiin suht. koht. hyvin, paitsi Nauvo-Parainen lautalle jono oli 1.5 km. Siinä meni tovi odotellessa. Sitten heitettiin Tuija ja Linsa takaisin Piikkiöön ja kotia kohti. Radio Novasta kuulin matkalla että tuon lautan jono oli jossain vaiheessa 4 km. Nauvossa oli ollut jotkut kesäkauden päättäjäiset, tämän vuoksi siellä oli niin paljon autoja.

Mutta kyllä teki hyvää tuo viikonloppu, sai omaa aikaa ja Nessakin hieman jo näyttää murkkuikäänsä .... Ensi viikonloppuna onkin sitten Hoffen-Haus -leiri!

Niin ja Anni on ilmoitettu ensimmäiseen tokokokeeseenkin - saa nähdä tulee samanlainen fiasko kun BH:sta. Tuolla osaamisella pitäisi kyllä tulla hyvä 1-tulos mut kun Annista ei sitten koskaan tiedä. Nyt pidetään kovasti treenitaukoa, käydään hyppyä hieman viilaamassa sekä muutama jättöliikkeiden harjoitus ja sen pitäisi olla sitten siinä.