Tuppaa näköjään nää päivitykset jäämään - kiirusta pitää.

Viime viikolla oli siis haun eka treenipäivä. Nyt aloiteltiinkin niin että Nupulla ei otettu näkölähtöjä sun muita vaan hajulähtö. Eli käveltiin maalimiehen lähelle ja vasta kun koira sai hajun, päästettiin se irti. Nupun eka lähtö oli tietysti vauhdikas mutta pikkuongelma tuli maalimiehellä kun sillä oli musta viltti päällä... Meillä ei maalimies ole koskaan ollut siis piilossa minkään peiton alla. Koissu tunki sitten namipurkille ja kun ei päässyt, lähti maalimieheltä vihelteleen muualle. Onneksi tuli takaisin ja malttoi jotenkin edes mennä maahan että sai sen namin. Toinen maalimies olikin sitten ihan oikea mies jota Nuppu hieman karsasti. Ja kun Nuppu tunki kupille, niin maalimies työnsi koiran pois .... Siinä olisi joku koira saattanut napata. Jessica kerkisi ennen minua sanomaan että koiraan ei saa koskea. Nuppu pelkäsi miestä jonkun verran. Malttoi kuitenkin mennä pontevista käskyistä maahan. Kolmannelle maalimiehelle mentiin ottamaan haju, palattiin jonkun verran taaksepäin ja sen jälkeen koira lähetettiin. Meni suoraan hosumatta paikalle ja nyt koiralle annettiin heti palkka ja vasta sen jälkeen pyydettiin maahan ja syötettiin loput. Tämä oli oikein onnistunut ja siihen oli hyvä päättää.

Lauantaina olin Annin kanssa Espoon Suvisaaristossa stabisynttäreillä. Ilma oli syksyisen raikas. Oli taas todella kivaa nähdä tuota niin mahtavaa porukkaa. Iso kiitos Kaijalle, Simolle ja Stiinalle sekä myös muille tapahtumasta. Kerrassaan upea paikka tuo Suvisaaristo. Teimme siellä pienen kävelylenkinkin ja ihailimme upeita taloja. Kävimme katsomassa myös yhtä myynnissä olevaa saarta ja haaveilimme sen ostosta stabiyhdistykselle ;).

Sunnuntai meni mätsärin buffetissa. Paikalla oli n. 100 koiraa ja sää suosi. Tosin tuuli puhalteli kylmästi mutta buffetin teltassa makkaranpaistossa oli mukavan lämmin.

Maanantaina kävimme vaan lenkille. Tiistaina oli Käyttökoirien treenit ja siellä ohjelmassa oli nouto. Kun kerroin että Nuppu pureskelee kapulaa, niin saimme uudet ohjeet tuohon. Nyt jätettiin heitto pois ja aloitettiin ihan siitä pureskelemattomuudesta. Tosin Nuppu oli taas niin täpinöissään että emme sitten sitä noutokapulan pitoa edes siellä harjoitelleet. Ei mennyt koiralle mikään päähän kun piti harrastaa sijaistoimintoja - haukkuminen, vaahtoaminen ja maassakieriskely. Otin sitten seuraamista ja kaukokäskyjä. Seuraaminen oli Nupuksi todella hyvää joten jäi edes jonkinlainen hyvä maku treeneistä.

Keskiviikkona piti olla jälleen hakutreenit mutta kouluttaja makasi kotona 40 asteen kuumeessa. Menin sitten koirien kanssa metsälenkille. Oli hyvä reittivalinta, motocross-pyörät olivat vetäneet polut aivan rumpille ja sinne tuli sitten kunnolla mutaliejuun mulittua. Hanskakin oli siinä rytäkässä pudonnut taskusta ja jäi sinne tielleen. Takaisin tullessa huomasin tiellä irtiolevan partiksen, eikä ihmistä näkynyt missään. Otin siitä sitten hieman pakkia ja kohta kuuluikin miehen ääni huutelevan Mattia. No, Matilla ei oikein luoksetulo ollut kunnossa vaan tapitti meitä. Ja sitten se lähti tulemaan kohti .... Ja me pakitettiin. Mies huusi että koira on nuori uros joka ei tee mitään, johon minä että tää musta kyllä tekee. Nuppu päästi Matin haistelemaan takapäätään ihan tosta vaan ja kun neiti käännähti nopeasti, Matti otti heti pakkia. Nuppu kävi vastavierailulla Matin takapäällä ja Matti vain seisoi ja heilutti häntää. Oli se sittenkin kiltti koira eikä millään lailla dominoiva kun Nuppu tuli sen kanssa toimeen noin hyvin. Saihan omistaja sen sitten kiinni ja vei autoon että pääsimme jatkamaan matkaa.

Torstaina oli Piffien treenit. Otettiin ihan pujottelua, liikkeestä jättöjä. otin Nupun kanssa myös jokusen hypyn, hyppäsi ja ei hypännyt, kädellä autettaessa hyppäsi epäröimättä. Lopetettiin hyvään suoritukseen. Lopuksi otettiin vielä ryhmäpaikallamakuu. Siinä Kari heittikin vähän haastetta peliin eli kun koirat olivat paikallamakuussa, ohjaajan piti siirtyä sivuttain aina Karin määräämän matkan verran. Hyvin Nuppu pysyi :)

Tänään onkin sitten vuorossa Houtskariin lähtö tuossa puolenpäivän aikaan. Ihana viikonloppu tulossa! Kun vaan muistaisi ottaa kaikki tavarat mukaan. Ainiin, Annilla on hirvee pentukuume. Se kanniskelee vinkuleluaan ja vinkuu ja tärisee. Päivisin se on myllännyt mun sängyn aivan alkutekijöihinsä, kaikki petivaatteet olivat joku lattialla tai sitten sinne juuri putoamassa .... Rasittavaa!