Eilen sunnuntaina otin koirat kyytiin ja hurautin Pirkkalaan, oli mun koulutusvuoro Piffeissä. Pikkuisen otin siinä sen jälkeen omillakin koirilla seuraamista ja maahanmenoa mut en ehtinyt kovin paljoa kun piti jo lähteä Piffien hakutreeneihin. Ilma oli vallan aurinkoinen mutta tuulinen, metsässähän ei onneksi tuullut. 

Nessalla 3 maalimiestä, kaikki valmiina. Ekalle lähti aivan minne sattuu eli sai hajun kolmannesta maalimiehestä ja ampas sinne. Mm oli jopa nähnyt Nessan/Nessa ei nähnyt häntä, mutta Nessa oli tottelevaisena tyttönä kääntynyt kuultuaan minun huutoni ja kun ihmettelin että missä pirussa se koira on, keskilinjalla olevat sanoivat että menee ekalle maalimiehelle. Toka mm oli jonkun verran pitkällä ja se otettiin äänellä. Nessa lähti tapansa mukaan kun hauki rannasta mutta kun mm oli pikkuisen kallion takana, ei oikein saanut hajua nenäänsä. Olin itsekin edennyt maalimiehelle päin ja pyysin sitten Nessan luokseni, äänimieheltä uuden äänimerkin ja lähetys ja sieltä se mm nousi. Viimeisen kanssa ei mitään ongelmaa. Nyt tarvisi ottaa ohjelmaan se että ei koske koiraan koska jos joskus haluaa kisoihin niin tuo tarvisi olla takaraivossa. Nessalla ei onneksi ole mitään ongelmia tuon lähellä pysymisen vuoksi, hän kun on niin tottelevainen ja nöyrä. Maalimiehet totesivat että Nessa on hirveän ahne ;)

Annilla 2 mm, tyttö se jaksaa painaa menemään. Eikä sielläkään maalimiehillä nakit kauan kestäneet, mun tarvi pistää oikein kunnolla tossua toisen eteen et kerkisin maalimiehelle ennen kun tyttö lähtee sieltä omin luvin pois. Tarvisikohan opettaa rullakoiraksi noita, näytöllehän mennään reippaasti mutta ei kaahoteta, tulee kuulemma tänä päivänä sanomista. Ymmärrän kyllä tuomarit jos kymmenelle rullakoiralle menee näytölle niin siinä ei kauheesti jaksa juosta.

Eikä juoksuja ...