Nyt ei ole ollut niin paljon menojakaan ettei niitä voi syyttää. Tosiasiassa olen ollut töistä melko puhki eikä oo paljon kiinnostanut tänne pukstailla. Facebookista löytää yleensä jokapäiväiset kuulumiset ....

Viime viikonloppu olikin poikkeus viikonloppu, oikein nautittava sellainen. KUn ei ollut muutakun harrastusta ;). Edellisviikonloppuna olin lauantaina Nessan kanssa viimeisessä pentunäyttelyssä Orivedellä, saaliina PEK 3 ja KP. Tuomari käski harjoitella kehäjuoksemista - ja minkähän takia..... Vaikka Nessa on niin ihana ja tottelevainen niin tuo kehässä juokseminen on hänestä niin kivaa että hyppimiseksi menee. Tosin nyt ei kovasti hyppinyt mutta veti neliveto päällä eteenpäin - ohhoijaa ... No, arvostelu oli kyllä hyvä. Sunnuntai menikin Lempäälässä MH-luonnekuvauksen merkeissä, koko päivän aaveena ja etäleikkijänä. Selkä huusi loppupäivästä hoosiannaa, sen verran oli kova jobi. Koirat olivat siis hunningolla koko päivän kun en pystynyt lähtemään edes lenkille tuon jälkeen vaan painuin melkeimpä nukkumaan kun kotiin saavuin. 10 tunnin yöunet - tuli tarpeeseen.

Annin kanssa en ole kauheasti päässyt tokoa treenaamaan, paikallamakuuta täytyisi ottaa ettei se menisi nollille kun on kova kerroin.

Nessalle on menossa tällä hetkellä liikkeestä maahanmeno. Mä olen Annin opettanut niin että se on hengaillut tossa mun edessä ja on liikuttu lähinnä niin että olen itse kulkenut taaksepäin ja antanut käskyn ja pikkuhiljaaa yhdistänyt liikettä perusasentoon. Nessan kanssa on ollut pakko lähteä kaikki liikkeet opettaan perusasennosta, tyttö kun on sitä mieltä että perusasentoon ja siitä lähdetään liikkeelle. Hän siis oikein hakeutuu siihen sivulle enkä saa häntä muualle. NO, tämä on kyllä tosi hyväkin juttu. Liikkeestä maahanmeno yhden treenikerran verran on mennyt niin että kävelen, Nessa seuraa sivulla, sanon käskyn pysähtyen hetkeksi, Nessa heittää itsensä maahan ja minä jatkan matkaa noin 3 metriä, palaan koiran sivulle ja pyydän istumaan. Tämä opittiin siis puolessa tunnissa Et silleen. En ota pitkiä treenipätkiä, suurin osa treeneistä menee leikkiessä koska koira on noin nopeaoppinen. Etten vaan polta häntä loppuun.

Viime lauantaina lähdettiin Jennin kans Sääksjärvelle tekemään jälkiä. Vedin ensin Annille verijäljen joka loppui muutaman sadan metrin jälkeen kun huomasin jonkun jälkimerkkejä metsässä. En mennyt pilaamaan heidän jälkiään, kenen nyt sitten olivatkaan. Nessalle tein tosi lyhyen jäljen, lyhyin askelin ja nami melkein joka askeleelle. Nyt otin jäljelle jo toisen kepinkin ja jätin loppukepin alta namit pois eli laitoin ne taskuun. Ei annettu jälkien kovasti vanhentua kun aikaa ei kovasti ollut. Nessa ajoi jälkensä suht. hyvin, malttoin jo ottaa niitä namejakin, vauhtia sai himmata ajoittain. Ensimmäinen keppi eteen, neiti heitti heti maahan. Olin sen verran hidas namipurkkia taskusta kaivaessani että neiti kerkisi nousta mutta käskyllä meni uudelleen maahan. Uusi jälkikäsky ja menoksi. Loppukepillä jälleen heti maahan ja nyt malttoi pysyä siellä kun kaivoin namipurkkia taskusta. Olen nyt muutaman kerran antanut Nessan lähteä heti jäljelle, en ole häntä rauhoittanut ensin vaan ollaan vaan kävelty jälkeä koti ja siitä neiti lähtee.

Sunnuntaina oli Piffien hakupäivä. LIli veti oikein antoisan koulutuksen. Nessalla eka kerralla 4 maalimiestä ja nyt maalimiehet piti hakea hajulla eli käveltiin sikssakkia kohti maalimiestä (joka oli siis piilossa), Nessa hakee jälkeä koko ajan. Löytyihän se molari sieltä vihdosta viimein. Viimeinen nosita 4:stä löytyi hyvin, Nessasta näki heti koska otti hajun kun takapuoli alkoi heilua hännän mukana valtavasti. Ihanaa kun on noin avoin ja hyväntahtoinen koira! Muiden koirien jälkeen Nessalla otettiin vielä 2 maalimiestä, ekasta sai hajun aika lähellä ja meni pyörimään maalimiehen luokse mutta palkkaa ei meinannut tulla joten Nessa-blondi päätteli että se onkin Lili joka "haisee" siellä ja pomppasi Lilin luokse. NO, tuli takaisin piilossa olevan molarin luokse ja sai palkkansakin. Viimeinen maalimies löytyi myös hyvin. No, nyt ainakin tiedän koska Nessa saa hajun kun tosiaan häntä alkaa vimmatusti pyöriä.

KUn tultiin kotiin, niin Anni alkoi pöristä Nessalle oikein tosissaan ja eka kerran tapahtui niin että Nessa ei heittänytkään selälleen vaan lähti mukaan, lähinnä näytti tuo leikiltä. Anni veti herneet nenuun ja kävi niin sanotusti päälle ja siitä alkoikin sitten tsempalot. Ja minä en sitä katsellut vaan erotin tytöt, niskasta kiinni ja erilleen. Nessa heitti siinä vaiheessa selälleen mutta Anni oli sitä mieltä et anna mä kurmuutan ton. Anni saattaa tehdä juoksuja, on ollut Nessalle tavanomaista ärjympi. Toivottavasti tuo johtuu vain siitä eikä muusta.

Tänään tyttöjen kanssa metsälenkillä ja oli kivaa. Paitsi kun Nessa välillä kiusaa ihan huolella Annia. Silloin täytyy sanoa kova sana että tyttö menee ruotuun. Lopuksi ajelin autolla etsimässä uusia jälkimetsiä ja yhden hyvän paikan löysinkin. On vaan sen verran syrjässä et toivottavasti ei oo karhuja ....