Neidit olivat eilen eläinlääkärissä. Nupulla oli nuo rokotukset ajankohtaiset ja Annille olin varannut ajan anaalien tyhjennykseen. Nuppu on viime aikoina tosi paljon nieleskellyt ja nuollut huuliaan eli se on tavallaan vähän niinkuin  outo kohtaus joka menee ohitse kun antaa jotakin syötävää. Olin siis satavarma että neidillä on nielutulehdus joten käskin Juliskan tarkistaa ensimmäiseksi koiran nielun. Yllätysyllätys - nielu oli täysin siisti ja nielurisat normaalikokoisetkin. Vika ei siis ollut siinä. Juliska sitten kysäisi et onko muita ruoansulatusoireita .... No, minähän sitten kertomaan että juu on sillä aina niitä massuvaivoja (pylly pystyssä -asento, maha pinkeenä), oksentelee vähän normaalia enempi ja kerroin sitten viime keväisen päivystyskäynninkin Veterissä. Juliskan naama oli aikas totinen siinä vaiheessa. Sanoin että kyllä siellä haimassa kai jotain oli mutta sokerikokeet oli normaalit, samoin tulehdusarvot. Juliska sanoi että se on semmoinen juttu että haimalla on 2 tehtävää - tuottaa insuliinia sekä pilkkoa ravinto. Eli insuliiniasiat ovat kunnossa mutta tuo ravinnon pilkkominen ei taida olla kunnossa. Tuo Nupun pylly pystyssä -asento on kuulemma tyypillinen haimatulehdusasento ja Juliska heitti vahvan epäilyn siitä että Nupulla on krooninen haimatulehdus. Tuo ei näy verikokeissa ja ainoa keino vahvistaa diagnoosi on koepalan otto. Nupun haima ei kuitenkaan tunnusteltaessa ollut arka ja tuntui myös normaalikokoiselta joten Juliska ei pitänyt koepalan ottoa tällä hetkellä aiheellisena. Eli ekaksi koitamma ruokavaliolla jonka on oltava vähärasvainen (rasvaa vain 5-6 %). Riisiä, raejuustoa ja rasvatonta lihaa.... Kala on pannassa, mikä on harmi sillä se on Nupun superherkku nro 1. Mutta mitäpä sitä ei tekisi rakkaintensa eteen. Juliska sanoi vielä että jos haima näkyy röntgenissä, niin siinä on silloin ihan oikeasti jotakin vikaa - ei näy normaalisti röntgenissä. No, onneksi Nuppu ei ole mikään kisakoira joten jatketaan tätä elämää nyt ihan normaalisti sitten.

Sitten oli Annin vuoro. Anni sai rabieksen, vuosi vasta viime rabieksesta mutta kun ollaan menossa sinne Eestin voittajaan kesäkuussa, niin siellä rabieksesta ei saa olla vuotta kauempaa. Juliska suositteli myös leptospiira-rokotetta joten se otettiin. Tämä täytyy antaa uudelleen n. kuukauden kuluttua kun rokotettiin ekaa kertaa mutta sovittiin että rokote uusitaan silloin kun vien Annin toukokuun loppupuolella madotettavaksi. Sitten Annin anaalit tyhjennettiin - olivatkin aika täynnä mutta ei mitään tulehdusta. Ja sitten Juliska sanoi että Annillahan on juoksutkin ..... No, niin meikäläinen vanha koiran omistaja kun ei tiedä koska koiralla on juoksu :). Anni ei vuoda näköjään paljoa ja hoitaa tuon puhtauspuolen sitten tosi hyvin. No, kun oikein tarkasti katsoi niin kotona lattialla oli kyllä yksi tippa verta ......

Muuten tytöt olivat hyvässä kunnossa, Anni painoi edelleenkin vielä sen 19 kg ja Nuppu oli lihonut 2 kg viime vuodesta painaen nyt 33 kg.

Tänään tuli myös Annin Ville-veljen omistajalta Kaijalta tieto että Eestin voittaja -matka on nyt kunnossa - laivamatkat ja hotellihuoneet varattu. Kiitoksia Kaijalle kun teki taas niin kovan työn matkojen varaamisessa. Nyt voikin sitten ilmoittautua itse näyttelyyn. Halvin ilmo jo menikin ohitse mutta eipä tuo ilmo muutenkaan päätä huimaa.