Olen Nessan lämpöjä mittaillut, toissa iltana olivat 39.2 ja eilen aamulla 39.1. Soitin Keuruun eläinklinikalle ja sieltä käskettiin vielä mittailla ja seurailla koska lämmöt saattavat olla noissa lukemissa synnytyksen jälkeen. Jos nousevat yli 39.5 niin sitten vastaanotolle. Eilen päivällä lämpö oli 38.9 joten huokaisin helpoituksesta. Eilen illalla lämmöt olivatkin jo 39.3 ja yö oli todella levoton, Nessa ei oikein pystynyt edes nukkumaan - olo oli tukala kuumuu.denkin takia. Aamulla lämpö oli jo 39.4 joten soitin Keuruulle. Siellä pyydettiin tulemaan puolilta päivin mutta soittivat sitten heti perään että pääsenkö jo 10.45, tottahan minä pääsen kun kerran lomalla olen.

Otin pennut mukaan, onneksi on noita lihalaatikoita ;). Pikkuisen automatkakin mietitytti kun kuuma oli että voinko laittaa ilmastointia. Laitoin sen kuitenkin niin ettei vahingossakaan laatikkoon osu ilmavirta. Vastaanotolle otin pennut mukaan kun ei niitä kuumaan autoonkaan voinut jättää. Nessa sai taas niin kehuja kiltteydestään, siinä kippasimme hoitajan kanssa hänet selälleen ja siinä hän makasi häntä heiluen. Sitä ihmetteli hoitajakin. Eläinlääkäri sanoi että hän oli mukana vastaanotolla silloin kun Nessaa ultrattiin, Nessa jäi kiltteyden vuoksi hänen mieleensä! Kohdussa ei näyttänyt olevan mitään isompaa ja kohdunsuu oli kuulemma hyvin auki ja koska Nessa vuosi aika hyvin, mahdolliset roippeet tulevat kuulemma hyvin ulos. Vuoto oli kuulemma hieman liian sameaa ja tuoksahti vähän liikaa. Verikoekin otettiin mutta valko- ja punasoluissa ei ollut mitään erikoista, tulehdus ei ollut vielä lähtenyt nousuun. Lämpö myös mitattiin ja se oli jo 39.7! Eläinlääkäri kiitteli kun tulin ajoissa ja määräsi 10 päivän antibioottikuurin, antoi kipupistoksen ja kipulääkkeitä muutamaksi päiväksi. Pennut olivat laatikossa kopassa ja niitä ihailtiin kovasti eikä Nessa ollut millänsäkään! On se kyllä niin upea tyttö. Eläinlääkäri kehui vielä uudemman kerran tyttöä että miten voi olla noin kiltti tyttö, luottaa vieraisiin ihmisiin noin paljon. Sanoinkin että luonteen takia sillä pennutkin nyt tehtiin, on sen verran harvinaisen kiltti hoffiksi.

Koko hoito maksoi yli 160.- mutta heillä oli siellä Tapiolan suoraveloitus ja siihen tarvi saada joku lupa, ja sen saamiseen kesti kymmenisen minuuttia. Summaksi jäi sitten vajaa 90.-. 

Sattui sinne tulemaan rokotuksille se Uskihoff'n merkkariurospentukin. Hänkin oli hyvin ystävällinen ja häntä heilui mahdottomasti!

Pennut nukkuivat koko reissun ajan, 2 tuntia. Kotona annoin Nessalle ekan antibiootin, aamuin illoin siis yksi tabletti. Huomenna sitten kiputabletti aamuin illoin muutaman päivän ajan. Ohjeeksi sain seurailla lämpöjä ja kun iltapäivällä mittaisin olivat laskeneet ja 38.4. Toivottavasti nyt päästiin säikähdyksellä. Sen verran oltiin kaikki väsyneitä että nukuttiin parin tunnin päikkärit.

Anni on hyvin tyytynyt osaansa että olkkariin ei tulla, hän ei edes yritä tulla. Muuten Anni on koko kämpän alueella paitsi silloin suljen hänet makkariin kun vien Nessan ulos.

Tässä vielä kuvat pennuista. Ekana on poitsu ja sitten tytöt.

poika-normal.jpg

merkkaritytt%C3%B6-normal.jpgsy%C3%B6v%C3%A4%20tytt%C3%B6-normal.jpgblonditytt%C3%B61-normal.jpg