Lauantaiaamuna klo 05.30 suuntasimme Annin kanssa Kaarinaan luonnekuvauksen C-toimitsijakurssille. Navigaattori näytti ajoajaksi melkein 3 tuntia mut olis kannattanut vaan luottaa itseensä, eihän siinä niin kauaa mennyt.

Viikonloppu olikin Erittäin antoisa. Lauantai aloitettiin runsaalla aamiaisella jonka jälkeen olimme luennolla päiväruokailuun. Ruokailun jälkeen pääsimmekin sitten käytännönharjoituksiin. Meidän ryhmä pystytti "yllätys"-osion eli haalarin joka vetäistään maasta kun koira on siitä 3 metrin päässä. Olikin hienot vehkeet ja mikä ettei kun rakentajana oli hoffi-ihminen ;) en siis minä vaan Pasi Ursin joka oli tämän "kehittänyt". Siitä sitten aloiteltiin kuivaharjoittelu eli oikea-aikainen kiskaisu. Jokainen testasi niin että varmasti onnistui. Sen jälkeen vaihdoimme toiseen osioon, toiset ryhmät olivat koonneet vieheen jota tarvittiin takaa-ajo- osiossa sekä räminälaitteen jota käytettiin ääniherkkyys-osiossa. Viehe olikin mielenkiintoinen, se pujoteltiin 8 rullan lävitse ja "kuntopyörällä" siihen saatiin vauhti ja vauhdin piti sitten olla oikeanlainen, ei liian hidas tai nopea. Lisäksi veto piti pysäyttää määrätyssä merkissä ja nykiä vielä 2 lisäkertaa, molemmat 3 sekunnin välein - haastavaa ... tämä kun hanskattiin, siirryttiin räminälaitteelle. Siinä laitteessa oli siis kattopellistä tehty alusta jota pitkin kiskottiin metalliketjuja. Ääntä siis lähti. Ketjun piti liikkua 3 sekunnin ajan eli saimme hyvän ohjeen laskea päässämme sen 3 sekkaa: et öl, två öl, tre öl ... Äkkiä siihenkin oppi kun vaan muisti oikeassa kohtaa alkaa kiskomisen ja muistaa vielä laskemisenkin. Aika meni todella nopeasti. Iltapäivällä oli vielä luento säännöistä.

Mun ja Annin kämppäkaverina oli erittäin mukava naisihminen ja hänen pieni brasilianterrierinsä Haca. Tytöt tulivat yhtä hyvin juttuun kun me ihmisetkin. No, puruluista tuli vähän murinaa kun Anni meinasi omia kaikki Hacan luut. Nukkumaan menimme ajoissa kun molemmilla oli valvomista ihan tarpeeksi. Koirat nukkuivat hyvin vaikka yöllä aika lailla ukkostikin.

Sunnuntai-aamuna sitten heräsinkin aikamoiseen päänsärkyyn (joka sitten jatkuikin koko päivän särkylääkkeistä huolimatta). Sitten missasin aamiaisen itseltäni kun nukahdin takaisin sänkyyn .... Aamulla oli luento koiran elekielestä, tämä nyt oli itselleni jo hieman tuttua asiaa. Sen jälkeen menimme seuraamaan yhden "typätyn" bokserin luonnekuvausta. Tässä vaiheessa tuli selväksi että Annia ei tulla kuvaamaan sen pehmeyden vuoksi. Sitten sai ottaa niitä omia koiria noille osioille jotka lauantaina kokosimme. Annin otin haalariosiolle ja kun haalari nousi, Anni murahti ja siirtyi sujuvasti takavasemmalle, kuten odotinkin. Ei suostunut tulemaan haalarin lähelle joten otin koiran kiinni ja kävimme vähän kauempana, jolloin haalari laskettiin. Sen jälkeen Anni tuli pitkin takajaloin haalaria katsomaan suostuttelun jälkeen. Menimme jälleen vähän kaueammaksi ja haalari nostettiin ylös. Lopuksi kävelimme vielä pariin kertaan haalarin molemmin puolin, en tiedä miten Anni väisti mutta remmi ei ainakaan kiristynyt. Ja se oli siinä. Sitten tein virheen eli jäin juttelemaan muiden kanssa kun homma takanamme jatkui ja Anni pelästyi kun haalari jälleen nousi jollekin koiralle. Tuli tytölle kiire. Eipä siinä sitten muuta kun tyttö autoon jonne menikin erittäin halukkaasti. Olisin halunnut ottaa Annilla vielä viehe-osion mutta en usko että olisin saanut sitä tuon jälkeen enää sinne paikalle. Kuten tiesin, Anni on erittäin pehmeä mutta olen yllättynyt että suostui tulemaan katsomaan maassa makaavaa haalaria niinkin nopeasti.

Iltapäivästä olikin sitten koe. Oli sen verran helppo että en usko että läpipääsemisen kanssa tulee ongelmia. Elokuussa sitten B-kurssille. Olen erittäin innostunut tuosta luonnekuvauksesta, meidän toimitsijoiden tiedot tulevat vuodenvaihteessa kennelliiton sivuille jotta meitä voi sitten pyydellä kuvauksiin! Tällä hetkellä toimitsijakurssin läpipääsemiseksi ei vielä tarvita 10-20 kuvauskertaa kuten ehkä jo ensi vuonna. Et päästään vähän helpommalla vielä.

Anni on mainiota matkaseuraa kun osaa rentoutua tarpeen mukaan. Mut elokuun kurssille menen varmasti ilman koiraa, sen verran paljon koira joutuu olemaan autossa. Kurssikeskus Kuusistossa, jossa kurssi oli, oli ainoastaan 2 koirahuonetta! Osa koirista oli yön autossa - ei hyvä ....

Nyt on aikamoinen väsy, sekä minulla että Annilla joten iltalenkin jälkeen onkin aika tehdä treffit nukkumatin kanssa jotta taas huomenna jaksaa!