Olen nyt ollut tämän viikon kesälomalla, yhteensä lomaa pidän sen 3 viikkoa kun jätän syksyyn 1 viikon. Anni lähti tiistaina Miljan ja Tommin luo yökylään eikä Nessa tunnu sitä noteeraavan millään tavalla. Enempi kyllä tykkää olla sängyssä vaikka ei siellä kauaa viihdy mutta huomattavasti enempi käy siellä. Sänkyhän on Annin valtakuntaa meillä.

Tänään kävin tekemässä Nessalle jäljen. Täällä Mäntässähän on aivan upeat jälkimetsät, voi valita heti minkälaista metsää haluaa, risukkoista vai upeata mäntymetsää. Tänään valitsin mäntymetsän kun nyt vasta toinen jälki tälle vuodelle.

J%C3%A4lki1-normal.jpgKeskellä näkyy tuossa ohuessa puussa lähetys, tein jäljen siis janalla. Ensimmäisen kerran jana oli aikamoista häröilyä, Nessa ei tiennyt kumpaan suuntaan olisi lähtenyt. Mutta hienosti tyttö on oppinut rauhoittumaan ennen lähetystä ja käy heti istumaan sivulle. Harmittaa kun olen niin laiska, koirassa on potentiaalia kyllä valtavasti.

 

J%C3%A4lki2-normal.jpg

Tässä kuvassa näkyy selvästi Nessan häröily, haki ja haki jälkeä, toki jälki vanheni vain 15 min mutta sen ei kai niin ole väliä kuinka kauan se vanhenee. Into oli tytöllä niin kova että keskittyminen häiriintyi.

J%C3%A4lki3-normal.jpg

Tässä löytyi jo 3:s keppi. Nessa on ottanut tavaksi nostaa keppiä maasta näyttääkseen että tässä se on. Vauhtikin alkoi hiipumaan ja nenä pysyi paremmin maassa. Jäljellä oli 2 polun ylitystä ja ne meni yllättävän hienosti.

J%C3%A4lki4-normal.jpg

Lopuksi vain hömpöttelimme metsässä. Jäljellä oli 7 keppiä ja yksi jäi matkalle, todennäköisesti alkumatkalle. Olen laittanut aina n. 3 metriä ennen keppiä pelkän pyykkipojan itselleni merkiksi mutta nyt jätin yhden kepin ilman merkkiä ja hienosti neiti sen hoksasi, oli toiseksi viimeinen keppi.

Illalla taidan mennä tekemään toisen jäljen, se sujuu jo varmasti paremmin kun löysät otettiin nyt aamulla pois.

No, nyt illalla kävin tekemässä toisen jäljen, pituutta molemmilla jäljillä oli reilu 200 m. Tämä jälki oli hieman hevosenkengän muotoinen, siis vaikea Nessalle. Lähti tosi hyvin janalta oikeaan suuntaan ja kaksi ekaa keppiä nousi hienosti. Sitten tuli ongelmia, hukkasi jäljen ja haahuili ja haahuili kunnes oltiinkin yhtäkkiä kepillä. Nessa haistaa kepin kyllä todella hyvin, vaikka sen jälki olisi hieman haahuilua, alkaa pyöriä kepin ympärillä, sitten laittautuu maahan ja nostaa keppiä hieman. Mut kyllä tolle vauhdille on tehtävä jotain, mä en oikein osaa jarruttaa oikeassa kohtaa ja antaa liinaa oikeassa kohtaa.

Jäljen vanhentuessa tein esineruudun, sellaisen pienen vain. Otin Nessan esineruudun alkuun (oli vapaana) odottamaan, pyysin maahan ja kävin viemässä esineen. Hienosti tyttö odotti ja kun menin sivulle, nostin perusasentoon ja luvalla lähti. Luovutusta on harjoiteltava nyt sitten, sitä ei kauheasti ole treenattukaan. Kyllä tää tästä pikkuhiljaa ......