Nyt on sitten 2 ensimmäistä päivää kurssista takana. Kurssin aluksi oli testi jossa testattiin tokon sääntöjen tuntemusta ja kuinka liikkeet pitää tehdä. Tämä testi tuli kaikille yllätyksenä, siitä olisi siis pitänyt etukäteen ilmoittaa. Alon ja avon liikkeet olivat meikäläisellä hallinassa mutta voi- ja evl-luokat meni vähän arpomiseksi. Unohdin ruudun voittajasta nyt ainakin. Lisäksi laitoin evl:n paikallaistumiseen sekä paikallamakuuseen liian pitkät ajat ..... Että sillain. Onneksi tentin saa uusia mikäli siitä ei nyt pääse lävitse.

Kurssilla saimme tokon sääntökirjasen, sekä koepöytäkirjan täyttöohjeet. Lisäksi täyttelimme kuvitellun voittajaluokan koiran pisteitä. Ihan ekaksi oli tietysti se esittely, itselleni tämä on aina kauhujen kauhu koska en koskaan ole halunnut olla keskipisteenä ..... Sitten oli kuviteltuja tilanteita mitä tokossa voi sattua, mulle ja Jennille osui tilanne jossa koirakon pisteet on laskettu väärin ja kilpailija tulee niistä sanomaan. Jenni oli siis kisaaja ja minä toimitsija. No, siitä selviydyttiin hyvin.

Kotiläksyksi saimme valita esitelmän aiheen. Itse valitsin aiheen koiran paineistumisesta sekä miten sitä voi ehkäistä. Kesto 5 min. Hirveetä mennä muiden eteen .....

Tänään katselimme ekaksi luonnetestivideon sekä Saksan suojelukisoista kuvatun pätkän jossa rotikat ottavat tokoa ja suojelua.

Sitten jouduimme taas esiintymään niin että toinen parista oli koira ja toinen kouluttaja ja Salme antoi tehtävän kouluttajalle. Oletuksena oli siis se että puhua ei saanut. Minä kerkisin varata ensin koiran roolin. No, kun menin Jennin eteen seisomaan, niin Jenni otti houkutustekniikan peliin. Eli nosti kätensä minun pääni päälle ja siitä pikkuhiljaa alaspäin niin, että minä menin kohti lattiaa istumaan asti. Meidän sessio kesti siis n. 3 sekuntia. Meillä oli suhde kunnossa :D

Iltapäivällä siirryimme seuraamaan testikoirien tokoa ja kommentoimaan niitä. Koirakkoina oli alo- ja avotason koiria. Seuraavat koulutuskerta on sitten 25-26.04

Viikonloppu oli siis erittäin antoisa, tuli paljon vinkkejä esim. seuraamisen opetteluun sekä myös tuohon Nupun ongelmaan eli vinoon perusasentoon. Nyt on itsellä aivan eri hinku kouluttaa kun vähän tietää mitä tekee.

No, muuten viikko on mennyt normitreenien myötä. Paikallamakuussa Nupulla otin reilusti häiriötä mm. juoksin koirasta pois päin, otin reilusti hyppelyitä sen edessä jne. Nuppu selvästi paineistui siitä mutta kävin palkkaamassa sitä silloin tällöin.

Torstaina olin Jirka Vierimaan (Training Era) luennolla. Jirka pitää rhodesiankoirille sekä tapa- ja tottelevaisuuskoulutusta että tokoa ja me mentiin Nupun kans taas joukkoon kuin väärä raha :D. Koulutus on kerran viikossa yht. 8 kertaa. On mukavaa mennä eri paikkoihin treenailemaan.

Nuppu oksenteli viikolla pari kertaa, oksennuksessa oli pieneksi pilkottuja kanankauloja. Vitsit jos siltä täytyy nekin jättää. No, minä päätin antaa sille taas tuon homeopatiakuurin 3 päivän ajan. Eilen oli siis viimeinen antopäivä eikä ainakaan nyt ole oksennellut. Tänään tapahtu jopa sellainen ihme että Nuppu alkoi leikkiä Mantan kanssa taisteluleikkiä ja oli muutenkin tosi leikkisällä päällä, oli ihan ilo katsella sitä.

Annilla on edelleen valeraskaus päällä, tosin näyttää hieman laimenevan. En ole pariin iltaan antanut edes RR:ää.