Tänään siis Nuppu kävi Juliskan vastaanotolla. Aamusella ei tytölle saanut antaa ruokaa ja hetken neiti ihmetteli miks ei tuu ruokaa mut rauhoittui makaan tuumien et kai sitä sitten joskus saa. Nuppu oli pihalla sen aikaa että Anni sai syötyä.

Klo 8 oltiin sitten vastaanotolla Käytin tytön vaa'alla, 27.5 kg kun normipaino Nupulla on 31-32 kg. Ensin hoitaja otti Nupusta verikokeet ja tyttö seisoi niin hienosti paikallaan! Sen jälkeen Juliska tuli tutkimaan Nupun ja sanoi että vaikka Nuppu on huomattavan laiha sillä on niin upean kiiltävä turkki ettei hän ole koskaan hoffilla sellaista nähnyt! Sitten Nupun massukarvoja ajeltiin että saatiin tyttö ultrattua. Juliska ei millään löytänyt maksaa (koiran suurin sisäelin) ja lopulta sanoi että tuossa missä maksa pitäisi olla on vain omituinen möykky joka kyllä huolestuttaa .... Lisäksi paksusuolessa oli runsaasti tavaraa (Nuppu oli kakannut aamulla). sen jälkeen Nuppu sai ruoan ja mentiin tunniksi kävelemään. Takaisin sitten vastaanotolle jossa otettiin jälleen verikokeet - Nuppu oli taas ihanan kiltti. Lisäksi Nuppu sai heisimatolääkityksen kun ollaan lähdössä ens viikolla Viroon lomamatkalle. Nuppu sai myös 4 päivän pahoinvointilääkekuurin ja kehoituksen että iltaruoka annetaan tuplamääränä joten nähdään auttaako lääke.

" Nupun oireilu ei ole helpottanut vähärasvaiseen ruokavalioon siirtymisellä. Nyt kun koira ruokitaan pienillä annoksilla 3 kertaa päivässä ja treenaaminen on lopetettu, on mennyt melko hyvin. Tammikuusta koira on laihtunut 5.5 kg.

Ulkoisessa tutkimuksessa päälöydös on laihuus. Koira on menettänyt myös lihaksistoaan. Vatsan koittelussa todetaan paksusuolessa varsin runsaasti tavaraa. Ultraäänitutkimuksessa suoliston arviointi on vaikeaa koska suolensisältöä on varsin runsaasti. Hiukan hämmästyttävää on että maksaa ei saada hereillä näkyviin.

Nupulta otettiin verinäytteet tärkeimpien maksa- ja munuaisarvojen sekä elektrolyyttien ja tulehdussolujen sekä punasoluarvojen kontrolloimiseksi sekä tehtiin sappihappotesti. Samoin kontrolloidaan kilpirauhasarvot.

Soittele jatkosta perjantaina. Nyt kokeillaan mitä pahoinvointilääke (Cerenia) vaikuttaa. Pahoinvointilääke tehostaa ruoan etenemistä mahalaukusta oikeaan suuntaan. Nyt annetaan ilta-ateriat hiukan isompina jotta voidaan helpommin seurata helpottaako lääkitys oiretta. Labrojen ja vasteen lääkityskokeilun perusteella harkitaan jatkotoimenpiteitä."

Ollaan siis koirien kanssa ihan lomailtu. Torstaina otin molemmat koirat mukaan ja menin treenaan tokoa. Annin tokoilut meni ihan pieleen, sillä on niin paljon intoa ettei saa järkeä mihinkään mahtumaan .... Nuppu puolestaan toimi niin hyvin että sen kans vois lähteä kisaan vaikka heti! Nähtiin treenipaikalla myös 11-viikkoinen Anttu-stabi. Ihanan luonteikas urospentu. Tassut Antulla oli samankokoiset kuin Annilla!

Viime lauantaina Anni sai vihdosta viimein leptospiiran tehosteen ja samalla otin sillekin heisimatolääkityksen Viroa varten. Sinne siis lähden tyttöjen sekä koirien kanssa 20.07.

Niin ja Anni on edelleen laihtunut - painoi 16.5 kg ! Frolicit olen jättänyt treeninamuina kokonaan pois ja käyttänyt vaihtelevasti makkaraa/broitsun sydämiä/juustoakin hieman. Et lihominen oli ilmeisesti vain ja ainoastaan Frolicien ansiota ....